TMI bestaat ondertussen alweer 17 jaar. Hoe kijkt oprichter en directeur Noël de Vries terug op deze tijd? Lees het in zijn blog!

Toen

Een nieuw jaar is weer begonnen en inmiddels bestaat TMI alweer zeventien jaar. Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik ooit ben gestart met TMI. Dat is eigenlijk een combinatie van toeval en een kwestie van doen geweest.

Het begon allemaal met PlanCo, één van de eerste detacheringsbureaus in de zorg in Nederland dat begin jaren negentig is opgericht. PlanCo ging helaas ter ziele in 2001, ondanks een goede markt. Hun interne organisatie bleek dusdanig ongeregeld dat het uiteindelijk maar één kant op kon gaan. Ikzelf was destijds als ZZP’er op interim basis betrokken bij opdrachten op financiële afdelingen van Achmea. Een collega interimmer kende een verpleegkundige die werkzaam was bij PlanCo. We hadden het over PlanCo en dachten, zou dit iets zijn om op te pakken…?

Na vele jaren op interim basis te hebben gewerkt, voelde ik steeds meer de behoefte om zelf iets te starten. Ik zocht contact met genoemde verpleegkundige en toen is het snel gegaan. Haar naam is Vera Veenvliet – van Aarle en zij is, zeventien jaar later, nog altijd werkzaam bij TMI. Ik heb meermaals met Vera afgesproken om helemaal bijgepraat te worden over de wereld van de zorg. Dat resulteerde in een meeting met tien andere (gespecialiseerde) verpleegkundigen in de huiskamer op een zaterdagmiddag. Na een paar uur zeiden we tegen elkaar: “We gaan dit doen!” Een combinatie van blind vertrouwen in elkaar, grote betrokkenheid en ondernemerschap; heel bijzonder. Juist die betrokkenheid raakte mij oprecht en dat zegt ook veel over de mensen die werkzaam zijn in de zorg.

Tijdens de eerste jaren van TMI werkte ik letterlijk zeven dagen per week aan het bedrijf. Ik voerde veel gesprekken met kandidaten. Dit was toen nog of bij hen thuis, of bijvoorbeeld in een wegrestaurant. Van zeven dagen werken zijn we naar zes tot nu naar vijf dagen gegaan, maar eigenlijk blijf je er altijd mee bezig.

Nu

In 17 jaar is er uiteraard heel veel veranderd. Van een eenling naar nu ruim 80 collega’s op kantoor en ruim 2000 collega’s in de zorg. De tijd vliegt en ik sta er eigenlijk nooit bij stil, ik kijk zelden terug. Ik doe mijn ding en wil er nog steeds continue voor gaan. Vandaag en morgen houden mij bezig, gisteren niet. Van onwetend ga je naar alwetend. We zijn gestart met verpleegkundige disciplines, vervolgens gegroeid met ook paramedische disciplines en sinds vijf jaar houden we ons ook steeds meer bezig met de medische disciplines. Gegroeid van enkel Nederland naar internationale stappen in diverse andere landen. Van één vacature op de website en een advertentie in een vakblad naar realtime online marketing. En zo kan ik nog wel even doorgaan…

Wat mij persoonlijk drijft is voor alle kansen te gaan die onze opdrachtgevers bieden op de best mogelijke manier. Na zeventien jaar is (en blijft) TMI een speler in de buitencategorie qua breedte en volume van het aanbod en in kwaliteit. Enorm vaak krijgen we terug van onze opdrachtgevers dat ze het liefst met TMI samenwerken. Dit alles gaat al heel lang enkel aan mijn persoonlijke inzet voorbij, inmiddels hebben we een groot team van zeer leuke en goede collega’s waarvan vele reeds al lange tijd werkzaam zijn voor TMI.

Het is heel cliché maar o zo waar. Van het werken met mensen word je met name blij; het inspireert en het drijft. Je voelt je zeer verplicht en verantwoordelijk, juist omdat je met mensen hebt te maken, die uiteraard ook weer hun verplichtingen en verantwoordelijkheden hebben. Ik zeg altijd: we hebben twee klanten: enerzijds de opdrachtgevers, anderzijds de gedetacheerden, oproepers en ZZP’ers. Nu kan TMI zoveel meer betekenen voor haar opdrachtgevers en kandidaten dan zeventien jaar geleden. Toegang tot ons hele grote netwerk. De mogelijkheden van kort of lang werken in diverse landen. De TMI Academy waarvan het aanbod zich elk jaar verder uitbreidt en waar inmiddels ook diverse opdrachtgevers gebruik van maken voor hun eigen mensen. Het houdt nooit op… gelukkig! We hebben elkaar allemaal nodig en laten we er dan ook het beste en leukste feestje van maken. Voor minder doen we het niet en daar voel ik me uitstekend bij!

Noël de Vries, directeur TMI

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.