Op deze pagina vind je alle informatie over de scholing veiligheidsmanagement voor zorgpersoneel georganiseerd door TMI Academy.

 

De trainer neemt je aan de hand van een persoonlijk verhaal mee in de ontwikkelingen van de laatste veertig jaar. Je gaat aan de slag met het proces van “melden van een incident” tot en met de borging van het verbetervoorstel. Deze training is relevant voor alle professionals werkzaam in de zorg.

‘De shit uit je verleden is de mest voor de toekomst’

In de jaren 70 en 80 werd er nauwelijks een incident gemeld om het niet gebruikelijk was. Er was geen sprake van blame free melden. De cultuur was gesloten en veiligheid was in die tijd nauwelijks een thema. De centrale meldcommissie had geen gezicht en was onbekend. Weinig meldingen betekende dat het allemaal in orde was. Nu ben je een held als je meldt. Er is in de loop der jaren veel ten goede veranderd en die cultuur nu wordt eigenlijk steeds belangrijker om nog meer incidenten te voorkomen. Van blame free melden naar Just culture. De beroepsgroep is nu zelf aan zet en de IGZ handhaaft op de gemaakte afspraken die de beroepsgroepen nu zelf zouden moeten maken.

Trainer Cees van Zitteren neemt je mee in de ontwikkelingen van de laatste veertig jaar met een persoonlijk verhaal. We gaan aan de slag met het proces “melden van een incident” tot en met de borging van het verbetervoorstel en over de laatste ontwikkeling van met name het aspect gedrag in een juiste cultuur.

Programma

• Opening en Kennismaking
• Veiligheid en traumaopvang
• Betekenis VMS (veiligheidsmanagement systeem)
• Traumaopvang (BOT), hoe is het geregeld
• Video Durf

Pauze

• Casus VIM; van het maken van een melding tot en met het beheer van het verbetervoorstel
• De betekenis van Just Culture in relatie tot veiligheid en kwaliteit
• Een casus en de visie van de IGZ hierop
• Afronding en evaluatie

Kosten deelname medewerkers TMI

Deze scholing is gratis voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI. De kosten voor zzp-ers en 0-uren contractanten* zijn voor eigen rekening en bedragen € 95,00.

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

TMI is een detacheringsbureau in de zorg. Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze training volgen? Dat is uiteraard mogelijk. De kosten voor een externe bedragen € 111,76.

*Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

 

Direct contact opnemen

Kom in contact met TMI Academy voor vragen of meer informatie.

Geplande data 2021

Momenteel zijn er geen scholingsdata gepland.
Neem voor meer informatie contact op met de TMI Academy.

Tijd

09:00 -13:00 uur

Locatie

Amsterdam, locatie volgt

Accreditatie

4 punten

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.