Op deze pagina vind je alle informatie over de scholing wondzorg voor zorgpersoneel georganiseerd door TMI Academy.

Wondzorg kent geen eigen specialisme, maar is wel zeer specialistische zorg. Het aantal ouderen neemt toe. Het aantal 65-plussers groeit van 18% van onze bevolking in 2017 naar 26% van de bevolking in 2040. Momenteel hebben wij in Nederland ongeveer 735.000: 80-plussers. Ouderdom komt over het algemeen niet zonder gebreken. Veel voorkomende problemen zijn chronische/gecompliceerde wonden. De zorg voor ouderen vraagt specifieke kennis en aandacht. Tijdens deze bijscholing gaan we dieper in op wondgenezing bij kwetsbare ouderen.

Tegenwoordig is vochtige wondbehandeling de standaard bij complexe wondverzorging. In deze bijscholing leren we je waarom en hoe je dit kunt toepassen. Ook lichten we toe welke verbandmiddelen bij welke wond het meest effect heeft en hoe kunnen wij de negatieve druk therapie toepassen.

Negatieve-druktherapie is een niet-invasief, uniek en dynamisch systeem, dat de wondgenezing bevordert. Negatieve druk therapie bevordert een snelle genezing van moeilijk te genezen wonden. Vaak gaat het om grote of chronische wonden, zoals een open been, een grote open buikwond na een operatie, een huidtransplantatie, een doorligwond of wonden ten gevolge van een ongeluk

Na de scholing ben je op de hoogte van: wondgenezing, vochtige wondbehandeling, beïnvloedende factoren en wanneer welk product gebruikt kan worden en ook de praktische toepassing van negatieve druktherapie.

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • 3 fases van wondgenezing
  • Beïnvloedende factoren
  • Wondanamnese en registratie
  • Vochtige wondbehandeling
  • Producten en gebruik
  • Negatieve druk therapie

Kosten deelname medewerker TMI

Deze scholing is daarom gratis voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI. De kosten voor zzp-ers en 0-uren contractanten* zijn voor eigen rekening en bedragen € 59,95.

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

TMI is een detacheringsbureau in de zorg. Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze training volgen? Dat is uiteraard mogelijk. De kosten voor een externe bedragen  € 69,95.

*Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Direct contact opnemen

Kom in contact met TMI Academy voor vragen of meer informatie.

Geplande data 2021

Momenteel zijn er geen scholingsdata gepland. Neem voor meer informatie contact op met de TMI Academy.

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.