Goed medisch rekenen wordt door veel verzorgenden als lastig ervaren. Wij helpen je graag bij het oefenen door het organiseren van scholingsochtenden Medisch Rekenen!

 

Het maken van medische berekeningen is onlosmakelijk verbonden met het werk van de verzorgende. Als verzorgende IG is het daarom belangrijk dat je over goede rekenvaardigheid beschikt, één rekenfout kan immers leiden tot een medische misser. Medische rekenvaardigheid levert een belangrijke bijdrage aan de patiëntveiligheid. In toenemende mate worden verzorgende door hun zorginstelling op het medisch rekenen getoetst.

Goed medisch rekenen wordt door vele als lastig ervaren. Om die reden wordt er door TMI een scholingsochtend aangeboden waar je kan aangeven waar je moeite mee hebt, zodat dit op individueel niveau doorgenomen kan worden. De ochtend zal worden afgesloten met een toets.

• De deelnemer kent de basisbegrippen van medisch rekenen (b.v. mg /ml, procenten).
• De deelnemer kent de internationale eenheden.
• De deelnemer kan de berekeningen uitleggen die noodzakelijk zijn voor het invullen van een vochtbalans.
• De deelnemer kan berekeningen maken m.b.t. medicatie: oplossen, concentraties en deze medicatie kan toegediend worden per injectie.
• De deelnemer kan de druppelsnelheden voor sondevoeding berekenen en instellen.
• De deelnemer kan de hoeveelheid toe te dienen tabletten en dranken berekenen.
• De deelnemer kan berekeningen maken t.a.v. het gebruik van de zuurstofcilinder en het toedienen van zuurstof.

Kosten deelname medewerkers TMI

Deze scholing is gratis voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI. De kosten voor zzp-ers en 0-uren contractanten* zijn voor eigen rekening en bedragen € 55,00.

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

TMI is een detacheringsbureau in de zorg. Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze training volgen? Dat is uiteraard mogelijk. De kosten voor een externe bedragen € 64,71.

*Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Direct contact opnemen

Kom in contact met TMI Academy voor vragen of meer informatie.

Geplande data 2021

Nog geen data bekend

Locatie

Amsterdam, locatie volgt

Accreditatie

3 punten

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.