Op deze pagina vind je alle informatie over de scholing Cultuurverschillen in de Zorg georganiseerd door TMI Academy.

 

Hoe mensen denken en communiceren wordt door cultuur bepaald. Door cultuurverschillen en taalproblemen ontstaan soms misverstanden en irritaties. Als je werkt in een setting met meerdere culturen kun je door middel van onze training cultuurverschillen in de zorg beter leren communiceren en dus beter functioneren binnen je organisatie. Met deze training leer je effectiever communiceren in multiculturele kringen en krijg je meer inzicht in identiteit, cultuur, normen en waarden.

Hoe ga je als arts of verpleegkundige om met een andere cultuur (en daarmee opvattingen) tijdens je werk? In deze training neemt de docent je mee in verschillende culturele perspectieven en behandelt het handelen aan de hand van praktijksituaties. Het is als arts en/of verpleegkundige prettig om minimale kennis te hebben van de religie, culturen en de rituelen.

In ieder geval waar deze betrekking hebben op de wijze waarop iemand uit een andere cultuur reageert op zijn of haar ziekte en naderend overlijden en de manier waarop deze omgaat met zieken, stervenden en overledenen.

De hulpverleners krijgen met deze training handvatten aangereikt, zodat zij weten hoe zij een zieke en/of stervende patiënt uit een andere cultuur kunnen bijstaan en hoe zij hun naasten respectievelijk nabestaanden kunnen opvangen en ondersteunen. Met behulp van dit thema zullen we belangrijke principes, overtuigingen en rituelen blootleggen.

Kosten deelname medewerkers TMI

Deze scholing is gratis voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI. De kosten voor zzp-ers en 0-uren contractanten* zijn voor eigen rekening en bedragen € 50,00.

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

TMI is een detacheringsbureau in de zorg. Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze training volgen? Dat is uiteraard mogelijk. De kosten voor een externe bedragen € 58,82.

*Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Let op: Annulering scholingen

TMI Academy heeft alle onderwijsactiviteiten stop gezet van maandag 16 maart t/m dinsdag 30 april a.s.

Direct contact opnemen

Kom in contact met TMI Academy voor vragen of meer informatie.

Geplande data 2020

Dinsdag 22 september 2020

Tijd

10:00 – 12:30 uur

Locatie

Maroastraat 23 te Amsterdam (gratis parkeren)

Docent

Hassan el Haouari, IC verpleegkundige & TMI ambassadeur

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.