Door de coronapandemie ervaren werknemers in de zorg meer stress dan voorheen. Maar wat is stress precies, waarom hebben we stress en hoe kunnen we ermee omgaan? Deze bijscholing Stress op de (zorg)werkvloer geeft inzicht in stress en handvatten hoe je ermee om kunt gaan. Schrijf je snel in!

Doelstelling:

  • Inzicht in de fysiologie en psychologie van stress
  • Inzicht in de factoren die van invloed zijn op stress
  • De juiste handvatten om stress te reduceren

Omschrijving:

Stress is een lichamelijke reactie op een bedreigende situatie. Deze “bedreigende situaties” zijn tegenwoordig heel anders dan vroeger. De kans dat we een gevaarlijk dier tegen het lijf lopen is erg klein. In deze bijscholing wordt uitgelegd wat stress met je lichaam doet en wat de voordelen hiervan kunnen zijn. Ook wordt toegelicht hoe stress je negatief kan beïnvloeden.

De stress die door een persoon ervaren wordt is een combinatie van factoren. Factoren op het werk, factoren thuis, vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken. Tijdens de bijscholing wordt er dieper ingegaan op deze verschillende oorzaken. Als deelnemer krijg je, door het invullen van een aantal vragenlijsten, inzicht in een aantal persoonlijkheidskenmerken die van invloed zijn op hoe stress wordt ervaren.

Verder wordt aan de hand van verschillende cognitieve gedragstherapieën (The Work, Rationeel-emotieve gedragstherapie (RET), G-schema, Covey) uitgelegd en geleerd hoe stress verminderd kan worden. Na het theoretische gedeelte van de cursus zal aan de hand van persoonlijke of aangedragen gebeurtenissen geoefend worden met de verschillende cognitieve gedragstherapieën.

Nog niet uitgeleerd? Neem dan ook eens een kijkje bij onze bijscholing Cultuurverschillen in de zorg of de bijscholing Omgaan met agressie.

 Functies die kunnen meedoen:

  • (Gespecialiseerd) Verpleegkundigen

Kosten deelname medewerkers TMI

Deze scholing is gratis voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI. De kosten voor zzp-ers en 0-uren contractanten* zijn voor eigen rekening en bedragen € 95,-

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

TMI is een detacheringsbureau in de zorg. Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze training volgen? Dat is uiteraard mogelijk. De kosten voor een externe bedragen € 111,76.

*Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

 

Direct contact opnemen

Kom in contact met TMI Academy voor vragen of meer informatie.

Geplande data 2021

Maandag 21 juni
Dinsdag 5 oktober

Tijd

8:30-13:00 uur

Locatie

Processorstraat 12 te Amsterdam

Accreditatie

4 punten

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.