Op deze pagina vind je alle informatie over de scholing ABCDE voor zorgpersoneel georganiseerd door TMI Academy.

 

Tijdens deze scholing leer je alles over de ABCDE, EWS, SBAR-methode. Waarom is deze training belangrijk?

Vroegtijdige herkenning van de verslechterende patiënt en het voorkomen van een circulatiestilstand is de eerste schakel in de keten van overleving. Afwijkende fysiologie komt regelmatig voor op gewone verpleegafdelingen, maar het meten en vastleggen van belangrijke observaties van de fysiologie van de acuut zieke patiënten gebeurt minder vaak dan gewenst. (Basic Life Support ERC richtlijn, 2015)

Potentieel instabiele patiënten worden beoordeeld met de ACBDE-methodiek. De methodiek is gebaseerd op ‘treat first what kills first’.

Daarnaast hebben ziekenhuizen vormen van Early Warning Scores (EWS) ingevoerd om vroegtijdige herkenning te vergemakkelijken. EWS wijzen punten toe aan metingen van vitale functies en geven daarmee inzicht in het verbeteren of verslechtering de patiënt.

Tot slot is de SBAR-methode (Situation, Background, Assessment, Recommendation) een gestructureerd communicatie middel om intercollegiaal overleg te verbeteren.

De les zal bestaan uit theorie en een casuistiekbespreking.

Kosten deelname medewerkers TMI

Deze scholing is gratis voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI. De kosten voor zzp-ers en 0-uren contractanten* zijn voor eigen rekening en bedragen € 95,00.

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

TMI is een detacheringsbureau in de zorg. Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze training volgen? Dat is uiteraard mogelijk. De kosten voor een externe bedragen € 111,76.

*Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Accreditatie

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.

Prijs

De prijzen, vrijgesteld van BTW, zijn inclusief verblijfskosten (*), digitaal lesmateriaal, de les en demonstratie, de gelegenheid tot oefenen, een toets, een digitaal certificaat met behaalde competenties dat voldoende vormbehoud aantoont in het kader van de wet-BIG en het toekennen van de behaalde accreditatiepunten aan uw portfolio bij het Kwaliteitsregister V&VN.

(*) Locatie, koffie, thee en water.

Geplande data 2021

Maandag 17 mei

Tijd

van 08:30 – 12:00 uur

Online training

Accreditatie

3 punten

Direct contact opnemen

Kom in contact met TMI Academy voor vragen of meer informatie.

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.