Ambassadeur Manon de Roode – Flexbureau

Manon de Roode is verpleegkundige en werkt vanaf 2018 via TMI. Ze draait losse diensten via het Flexbureau. Dit houdt in dat zij verschillende diensten bij diverse ziekenhuizen draait. Vanwege haar ervaring met het ‘flexen’ is zij door TMI aangesteld als ambassadeur met betrekking tot het flexwerk als verpleegkundige.

In 2018 ben ik gestart bij het Flexbureau van TMI. Voordat ik bij TMI aan de slag ging werkte ik vast in dienst bij een ziekenhuis. Hier heb ik ook mijn opleiding gevolgd.

Vervolgens heb ik mij gespecialiseerd als dialyseverpleegkundige. Dit bleek achteraf niets voor mij te zijn. Op dat moment was ik erg zoekende naar de richting die ik op wilde in een toekomstige baan.

Verpleegkundige Manon de Roode

Op mijn vorige werkplek waren er een aantal collega’s die via TMI werkten. Met hen ging ik het gesprek aan en al snel was ik geïnteresseerd in de mogelijkheden.

Door flexwerken kijken waar jouw passie ligt

De eerste keer dat ik op gesprek kwam bij TMI bespraken we als eerste detachering, vervolgens kwam ook flexen ter sprake. Ik kreeg direct de indruk dat het flexwerken iets voor mij was, omdat dit mij de mogelijkheid zou geven om op verschillende locaties te kunnen kijken en werken. Als flexer merk ik dat het er op elke locatie ook weer anders aan toe gaat en dat je op die manier kunt kijken waar je passie ligt en wat je interessant vindt.

Eigen diensten inplannen

Op het moment plan ik mijn eigen diensten en ook de locaties waar ik werk in, dat is echt ideaal en een groot voordeel van het flexen. Afgelopen week heb ik bijna iedere dag op een andere afdeling gewerkt. Zo heb ik bijvoorbeeld twee dagen in hetzelfde ziekenhuis gewerkt, maar dan elke keer op een andere afdeling. De andere twee dagen diezelfde week heb ik in andere ziekenhuizen gewerkt. Ook werk ik wel eens één maand lang in hetzelfde ziekenhuis op dezelfde afdeling. Je hebt vaak vaste locaties waar je regelmatig werkt. Ik kan doordat ik flexer ben zelf inplannen of ik een maand lang op dezelfde plek wil werken of iedere dag ergens anders. Dit kun je dus inplannen op de manier die je zelf prettig vindt. Op het moment is er ook genoeg aanbod dus kan ik eigenlijk altijd wel een locatie bij mij in de buurt vinden. Zodat mijn reistijd maximaal een half uur bedraagt. Dit bevalt mij tot nu toe nog steeds erg goed.

Veel leermogelijkheden door het flexen

Ondanks het werken op verschillende locaties is het contact met de patiënten goed. Zelf probeer ik altijd humor, voor zover mogelijk, in de zorg te betrekken. Dit helpt om het ijs te breken. Je wordt vrij snel opgenomen in het team van de locaties waar je regelmatig diensten draait. Ik merk dat ik veel leer doordat ik zoveel verschillende afdelingen en locaties zie. Nu ik wat meer ervaren ben in het draaien van losse diensten ben ik veel mondiger geworden op de werkvloer. Ik weet wat men van mij verwacht en kan zelf duidelijk aangeven wat ik wil.

Genoeg mogelijkheden voor de toekomst

Wat betreft de toekomst wil ik zeker nog een tijdje via het Flexbureau van TMI blijven werken. Op het moment weet ik nog niet exact in welk vakgebied ik mij later wil gaan specialiseren. Waarschijnlijk ga ik de hbo-opleiding verpleegkundige doen. Hiervoor ben ik aan het kijken wat de mogelijkheden zijn. Ook heb ik eerder al één maand in Aruba gewerkt. In de toekomst zou ik zeker nog wel een keer in het buitenland via TMI willen werken. Er liggen dus nog allerlei opties voor mij open!

Ben jij ook verpleegkundige en heb je vragen over hoe het is om voor TMI te werken via het Flexbureau? Manon staat je graag te woord! Je kunt haar bereiken door te mailen naar manon.de.roode@tmi.nl of bel naar 06-284 990 31