Ambassadeur Gerard Kuper – Verpleegkundige

Gerard werkt al sinds 2015 via TMI. Vanwege zijn ervaring met detacheren en enthousiasme is hij door TMI gekozen als Ambassadeur Verpleegkundigen!

“Sinds 2015 ben ik actief voor TMI. Ik werkte destijds als afdelingsleider en er werkten een aantal gedetacheerde medewerkers vanuit TMI op onze afdeling. Op dat moment was ik begonnen met nadenken over wat ik hierna zou willen gaan doen.

Op een gegeven moment is het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan en je horizon te verbreden en je verder te ontplooien. Om die reden heb ik mijzelf ooit voorgenomen: iedere vijf jaar een andere job of een andere functie te vervullen zodat het leuk en uitdagend blijft.

Algemeen verpleegkundige Gerard Kuper

Door de enthousiaste verhalen vanuit de mensen van TMI werd ik zelf ook geënthousiasmeerd over het detacheren. Op de website van TMI zag ik vervolgens dat het ook mogelijk is om in het buitenland te werken, dat is altijd al mijn wens geweest.

Mijn eerste opdracht

Ik zit nu nog steeds op mijn eerste opdracht waar ik ben gestart. Eerst werd ik daar ingezet als verpleegkundige, toen als teamleider en op dit moment als expert verpleegkundige. Hierdoor heb ik verschillende rollen vervult op dezelfde werkplek. De functie van teamleider is schaars, maar wel mogelijk, ook via TMI. Daarnaast heb ik enkele losse diensten via TMI Flexbureau gewerkt om te proeven hoe het is om op andere locaties te worden ingezet.

Detacheren is vrijheid!

Mijn insteek is dat ik ruim voldoende bagage heb, maar dat ik altijd weer wat kan leren op een nieuwe werkplek. Dan kom je toch weer allerlei nieuwe dingen tegen en leer je weer andere manieren om ergens mee om te gaan. Zo groei je steeds van elke nieuwe opdracht. Anderzijds wordt het delen van je eigen ervaringen binnen nieuwe werkplekken gewaardeerd, dit kan een bijdrage leveren om de aanwezige werkprocessen te verbeteren.

Steek energie in jouw opdracht

Tot nu toe ben ik altijd overal enthousiast ontvangen, men is erg blij dat er versterking komt. Er wordt gekeken naar wat je kan, daarna ga je snel zelfstandig aan de slag. Ik denk dat detacheren voor iedereen zou moeten kunnen. Het ligt echter wel aan de persoon of je bereid bent om energie te steken in de korte periode dat je ergens op opdracht zit.

Genoeg aanbod aan scholingen

Bij mijn keuze voor TMI heb ik niet getwijfeld of ik nog via een ander bureau zou gaan werken. Als teamleider is mijn ervaring met TMI wat betreft de kwaliteit van de inzet dan ook het meest positief. Een groot voordeel van TMI vind ik ook de bijscholingen. Er wordt veel aangeboden en daarnaast kun je ook scholingen aanvragen, daar wordt goed naar geluisterd. Alleen volledige opleidingen zijn helaas niet zomaar mogelijk. Zo zou ik wellicht ooit nog eens de oncologie-opleiding willen doen. Dat kan alleen dan niet via TMI vanwege de praktijkstage.

Op naar het buitenland

Op dit moment ben ik met het traject bezig om naar Zwitserland te gaan. Ik houd van wandelen, de omgeving daar spreekt mij dan ook erg aan. Verder vind ik het interessant om te leren van andere culturen en hoe men daar leeft. In onze multiculturele samenleving krijg je regelmatig te maken met patiënten met andere achtergronden. Als verpleegkundige is het dan altijd handig om wat achtergrondkennis te hebben van andere landen. Ik houd dan ook erg van reizen, zo ben ik al in ruim vijftig landen geweest om andere culturen te ervaren. Zwitserland kies ik niet vanwege de goede verdienste maar ik zou echt voor de uitdaging gaan!”

Ben jij zelf ook werkzaam als verpleegkundige en heb je vragen over hoe het is om te werken via TMI? Gerard beantwoordt graag al jouw vragen! Je kunt met hem in contact komen door te mailen naar gerard.kuper@tmi.nl of bel naar 06-185 272 04.