Elk jaar zorgt het griepseizoen voor volle kinderafdelingen in de ziekenhuizen. Onder andere het RS-virus zorgt ervoor dat de ziekenhuizen vol raken. Volwassenen kunnen verkouden worden van dit virus, maar baby’s en kinderen kunnen er erg ziek van worden. In dit geval is een opname in het ziekenhuis soms nodig.

Overplaatsing naar België

Dit jaar zijn er zoveel kinderen opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen dat er kinderen moeten worden overgeplaatst naar ziekenhuizen in België. Dit komt omdat de afdelingen in de Nederlandse ziekenhuizen te vol zitten. Zo moesten bijvoorbeeld vorige week een aantal kinderen vanuit het ziekenhuis in Rotterdam overgeplaatst worden naar een ziekenhuis in België. Naast dat de afdelingen te vol zitten is er ook een groeiend tekort aan kinderverpleegkundigen. Dit zorgt ervoor dat kinderen ook voor behandelingen overgeplaatst moeten worden naar andere ziekenhuizen.

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Fax ons

020 615 51 10

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Postadres

Postbus 90137
1006 BC Amsterdam

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.