Janneke is apothekersassistent en al sinds de start van TMI Farma in dienst. Ze is kundig in de openbare-, poliklinische- alsmede instellingsapotheek en daardoor een echte duizendpoot. Ze woont in het gezellige Valkenswaard samen met haar vriend Wytse. In haar vrije tijd spreek ze graag af met vrienden om gezellig te borrelen of gewoon een lekker ‘bakkie’ koffie te doen. Verder doet ze veel aan haken, zoals woondekens, sjaals en tassen.

Ik ben in contact gekomen met TMI via een accountmanager die ik al eerder kende via een andere werkgever. Daarnaast werkte een oud collega van mij ook voor TMI en was super enthousiast over ze. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt om bij het Farma team van TMI te horen.

"Persoonlijk vind ik de afwisseling in verschillende werkplekken een groot voordeel van detacheren."

Hoe ervaar je het detacheren via TMI?

Detacheren heeft mij vooral heel veel kennis bijgebracht over alle facetten van het apothekersvak. Persoonlijk vind ik de afwisseling in verschillende werkplekken een groot voordeel van detacheren. Daarnaast bouw je ook een groot netwerk op aan leuke collega’s. Eigenlijk heb ik geen nadelen te noemen over detacheren, maar als ik dan toch een minpunt moet aangeven dan is dat af en toe het verre reizen. Dat heeft ook te maken met mijn woonplaats. Verder vind ik het juist fijn om na het werk even tijd voor mezelf te hebben in de auto, zodat ik de werkdag kan afsluiten.

Hoe wordt er tegen jou aangekeken als jij als gedetacheerde ergens start? Word je altijd positief ontvangen? Of ook wel eens minder leuke ervaringen meegemaakt?

Ik heb de indruk dat mensen blij zijn dat er iemand komt om ze uit de brand te helpen. Soms weten nieuwe collega’s in eerste instantie niet wat ze van je kunnen verwachten, maar nadat ik mijzelf heb voorgesteld en ben begonnen met werken, is iedereen super enthousiast. Dit komt doordat je erg divers bent door alle verschillende werkervaringen die je hebt opgedaan. Hierdoor kan je gelijk overal aan de slag.

Wat zijn de meest bijzondere locaties waar je hebt gewerkt? Ben je wel eens ergens gestart waar je zelf niet snel zou solliciteren en hoe is dat bevallen?

“De ziekenhuisapotheek vond ik voor de eerste keer een bijzondere ervaring. Dit is tevens een plek waar ik in eerste instantie zelf niet zou solliciteren. Inmiddels door meerdere ervaringen binnen ziekenhuisapotheken vind ik het werk daar juist erg leuk.

"Ik denk dat als je wil gaan detacheren je vooral flexibel moet zijn."

Hoe ervaar je het werken voor TMI en is iedereen geschikt om te detacheren?

TMI is een oprecht geïnteresseerde werkgever, die goed voor zijn personeel zorgt. Dit zie je terug in een goed salaris, leuke regelingen, verschillende manieren om bij te scholen en regelmatige gezellige bedrijfsuitjes. Ik denk dat als je wil gaan detacheren je vooral flexibel moet zijn, jezelf kan openstellen voor verschillende werkvormen en systemen, geen 9 tot 5 mentaliteit hebt en daarnaast stressbestendig bent door de afwisseling en de hectiek die het werk soms met zich mee brengt. Verder is het heel belangrijk dat je goed kan reflecteren en je open staat voor kritiek en jezelf altijd wilt verbeteren.

Wat zou je willen meegeven aan anderen die overwegen om te gaan werken bij TMI?

Zorg dat jij de stap neemt voor een eerste gesprek bij TMI en hopelijk hebben jullie dezelfde positieve klik die ik nog steeds elke dag ervaar!

Janneke Pustjens - Apothekersassistente

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.