Ilja werkt als verpleegkundige nu al ruim zeven jaar vast in dienst bij TMI. Vanwege haar jarenlang ervaring en enthousiasme is zij door TMI gekozen als ambassadeur voor de Algemeen verpleegkundigen!

“Hoe mijn carrière nou is begonnen. Ik heb HBO-V duaal gestudeerd in het OLVG. De praktijk kwam neer op vijf maanden school en zeven maanden werken. Destijds was er de mogelijkheid om een stage buiten het OLVG te doen op Curaçao en ik heb toen gelijk die kans gegrepen! Daarna ben ik een paar jaar op het eiland blijven plakken. Ik heb daar o.a. bijna 3 jaar voor een anesthesist gewerkt die een pijnkliniek had, waar ik veel ervaring op heb kunnen doen. Alleen had ik geen uitzicht meer op nieuwe uitdagingen en daarom besloot ik toen terug te gaan naar Nederland.

Informele sfeer en korte lijnen

Nadat ik terugkwam naar Nederland wist ik niet zo goed waar ik wilde gaan werken. Wat vind ik nou echt leuk en waar zal ik gaan werken? Ik kon natuurlijk bij verschillende ziekenhuizen gaan solliciteren en dan is het leuk en gezellig, maar dan ga ik ook niet snel meer ergens weg. Toen zag ik via een nieuwsbrief van Nursing.nl een advertentie van TMI en vroeg me gelijk af wat detacheren nou precies is. Ik was begin 2008 namelijk nog helemaal niet zo bekend bij A-verpleegkundigen. Ik ben hierna met verschillende bureaus in gesprek gegaan en heb destijds gekozen voor Confesso vanwege het scholingsbeleid. Ik heb vier jaar via Confesso gewerkt en nadat die failliet ging, had ik zoiets van ‘ik zie het wel’. Hierna kregen we te horen dat TMI Confesso overnam en nu ruim zeven jaar verder zit ik nog steeds erg op mijn plek! De sfeer is informeel en de lijntjes zijn kort. De collega’s van kantoor zijn makkelijk te benaderen.

Afwisseling is erg leuk

In eerste instantie koos ik voor detacheren om een jaartje rond te kijken en daarna ergens in vaste dienst te treden. Alleen merk ik, dat ik de afwisseling van verschillende ziekenhuizen heel erg leuk vind en je komt op plekken waar jezelf nooit zomaar voor had gekozen. Ik heb ruim een jaar in de thuiszorg gezeten en daar had ikzelf niet voor gekozen maar het is wel iets wat je meeneemt. Ook in je achterhoofd weet je dat je ergens tijdelijk bent en kan je alles ook makkelijker loslaten!

Er wordt rekening gehouden met mijn uren

De grootste voordelen van detacheren vind ik de flexibiliteit in werken en vooral de verschillende werkplekken waar je terecht komt. Daarnaast is de leaseauto die TMI biedt ook mooi meegenomen! Ook vind ik eigenlijk dat er altijd wel rekening wordt gehouden met mijn vakanties en flexibiliteit in mijn uren. Ik hoor vaker geluiden van mensen die in vaste dienst bij een ziekenhuis zijn dat het lastiger is om vakanties op te nemen of je eigen voorkeuren op te geven. Ik ben daar tot nu toe nog geen enkele keer tegen aangelopen en in overleg kan alles vaak wel!

Detacheren en het vaste team

Een nadeel van het detacheren kan zijn als je vast op een opdracht zit en dat je niet mee mag met een teamuitje, maar dat is een enkele keer zo geweest. Op de langere opdrachten heb ik ook nooit het gevoel gehad dat ik niet bij het team hoorde.

Detacheren is uitdagend

Detacheren is zeker niet voor iedereen weggelegd. Je moet flexibel zijn, jezelf ook open durven stellen en erbij neer kunnen leggen dat dingen soms anders gaan dan jij het zelf zou doen. Je moet je natuurlijk wel steeds houden aan het protocol van een ander ziekenhuis, maar vaak wordt proactiviteit ook gewaardeerd en staan de ziekenhuizen ook open voor nieuwe ideeën. Dit maakt het elke keer weer uitdagend en afwisselend!”

Ben jij zelf ook Algemeen Verpleegkundige en heb je vragen over hoe het is om te werken via TMI? Ilja staat je graag te woord! Je kunt met haar in contact komen door te mailen naar ilja.de.ridder@tmi.nl of bel naar 06-18527208.

Solliciteer direct

Kom in contact met TMI om alle mogelijkheden te bespreken.

Ilja de Ridder

Ambassadeur Verpleegkundigen

E-mail: ilja.de.ridder@tmi.nl
Telefoonnummer: 06-18527208

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.