Erik werkt al ruim twee jaar bij TMI. Vanwege zijn ervaring met detacheren en enthousiasme is hij door TMI gekozen als Ambassadeur Recoveryverpleegkundige!

TMI Recoveryverpleegkundige Erik Stams werkt twee jaar voor TMI, maar zit al sinds 2002 in het vak. Momenteel werkt hij als Recoveryverpleegkundige in een ziekenhuis in Den Haag. Waarom heeft Erik voor detachering gekozen en wat is zijn ervaring tot nu toe? Lees het in dit interview!

Voordat ik bij TMI aan de slag ging

Voordat ik bij TMI aan de slag ging werkte ik eerst in vaste dienst. Ik heb daar mijn vrouw ontmoet en samenwerken in hetzelfde ziekenhuis als je partner, is niet altijd handig. Daarnaast had ik het daar ook niet heel erg meer naar mijn zin. Ik ben toen via een oud-collega in contact gekomen met TMI, die wist namelijk dat ik daar niet helemaal meer op mijn plek zat. Hij zei gelijk: ‘TMI!’

Verschillende mogelijkheden en leuke uitjes

Als ik kijk naar het werken in vaste dienst of werken via TMI, zit er voor mij toch wel degelijk een verschil. Het werken in een ziekenhuis is natuurlijk zorgen voor mensen, maar het zorgen voor het personeel dat mis ik heel erg. Bij het werken via TMI merk ik wel dat, dat toch net even anders is en ook het eigen personeel erg belangrijk is en dat blijkt ook uit de mogelijkheden die er worden geboden en de uitjes die worden georganiseerd.

De grootste voordelen van detacheren

Het grootste voordeel aan het werken op basis van detachering is toch het feit dat je echt alleen je werk komt te doen. Je hebt namelijk niks te maken met vergaderingen en nevenactiviteiten op de afdeling. Je hoeft ook geen leerlingen meer te begeleiden, dat neemt niet weg dat je een leerling meeneemt gedurende jouw werkdag. Alleen heb je nu niet meer de verantwoordelijkheid dat je een leerling zodanig moet beoordelen, dat die wel of niet door kan gaan. Dat is ook wel fijn!

Alle hulp wordt gewaardeerd

Daarnaast merk ik ook dat er veel dankbaarheid is vanuit het personeel in het ziekenhuis. Ik werkte namelijk op de PACU en met nog een aantal anderen gedetacheerde hebben we ervoor kunnen zorgen dat we de afdeling draaiende hebben kunnen houden. Je merkt gewoon dat alle hulp welkom is en ze je inzet ook erg waarderen. Daarbij is je eigen houding ook erg belangrijk, als jij je namelijk flexibel opstelt dan merk je ook dat het een positief effect heeft op de onderlinge samenwerking.

Bereidheid om meer kilometers te maken

Wat mensen tegen zou kunnen houden is de reistijd. Het zuiden van het land is namelijk wat onder vertegenwoordigd. Je moet daardoor bereidt zijn om meer kilometers te maken. Het beleid vanuit TMI is om niet meer dan één uur reistijd te hebben met een speling van één uur en een kwartier. Ik zou in eerste instantie een werkplek dichtbij huis kiezen zoals in Eindhoven of Den Bosch. Maar ik merk dat ik het toch het allerleukste vind om op nieuwe plekken te werken en ook plekken waar ik zelf eerder niet aan zou denken!

Detacheren is voor iedereen!

Ik zit nu een langere tijd in Den Haag en daar op de afdeling is het al een tijdje rumoerig en zijn er toen wel collega’s naar me toegekomen met de vraag of detacheren wellicht iets voor hun kan zijn. Ik heb gelijk aangegeven dat detacheren voor iedereen is! De markt is nu zo gunstig dat ik persoonlijk zoiets heb van als je die stap wilt maken doe het dan nu, want als je het nu niet doet dan zal je dat nooit meer doen.

Het buitenland spreekt mij erg aan

Als ik kijk naar mijn persoonlijke ambities dan spreekt het werken in het buitenland mij erg aan. Ik lees ook regelmatig de InTimi die eens in het kwartaal uitkomt. Daarin stond een artikel over een chirurg die werkzaam is in Zweden, dat heb ik met heel veel plezier gelezen. Alleen is het momenteel met onze persoonlijke situatie niet praktisch. Ik hoop dat het misschien over tien jaar anders is en ik die stap via TMI wel kan gaan maken.

Mijn advies: blijf jezelf!

Ik zou aan alle potentiële maar ook huidige recoveryverpleegkundigen willen meegeven, dat je ten alle tijden jezelf moet blijven en zoveel mogelijk je eigen ervaringen blijven delen. Zolang jij dat doet dan zullen andere dat ook naar jou toe doen, wat uiteindelijk alleen maar in je eigen voordeel kan werken.

Ben jij zelf ook werkzaam als Recoveryverpleegkundige en heb je vragen over hoe het is om te werken via TMI? Erik beantwoordt graag al jouw vragen! Je kunt met hem in contact komen door te mailen naar erik.stams@tmi.nl of bel naar 06-18527293.

Solliciteer direct

Kom in contact met TMI om alle mogelijkheden te bespreken.

Erik Stams

Ambassadeur Kinder- en Neonatologie verpleegkundigen

E-mail: erik.stams@tmi.nl

Telefoonnummer: 06-18527293

 

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.