Christine Bruijn is in 2015 samen met haar man en kinderen geëmigreerd naar het Zweedse Skövde. Daar werkt haar man als kinderarts-kinderneuroloog in het lokale ziekenhuis. Christine is het aanspreekpunt namens TMI in Zweden en helpt daar kandidaten die aan de slag willen in het prachtige Scandinavische land. Benieuwd hoe het haar bevalt in Skövde? Christine doet haar verhaal!

Geëmigreerd naar Skövde, een stadje in het prachtige Zweden

Christine Bruijn is in 2015 samen met haar man en kinderen geëmigreerd naar het Zweedse Skövde. Daar werkt haar man als kinderarts-kinderneuroloog in het lokale ziekenhuis. Christine is het aanspreekpunt namens TMI in Zweden en helpt daar kandidaten die aan de slag willen in het prachtige Scandinavische land. Benieuwd hoe het haar bevalt in Skövde? Christine doet haar verhaal!

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om naar Zweden te verhuizen?

We waren op zoek naar een betere balans tussen werk en privé en hoopten die in Zweden te vinden. Jacques, mijn man, kon hier in Zweden fulltime aan de slag, waarbij hij twee dagen in de week onderzoek kon gaan doen. Maar ook de prachtige natuur en gezonderde omgeving waren redenen om voor Zweden te kiezen!

Wanneer zijn jullie plannen gaan maken om naar Zweden te emigreren?

We hebben lang met het idee gespeeld om naar Zweden te gaan, maar dit werd pas een jaar voordat we vertrokken concreet. Dat het zo lang heeft geduurd voordat we zijn verhuisd heeft alles te maken met het feit dat we drie opgroeiende kinderen hebben. Zomer 2015 was het moment daar en zijn we naar Zweden verhuisd!

Was het ook makkelijk om scholen te vinden en te settelen in Skövde?

In eerste instantie zijn we gestart met een huurwoning, om eerst de stad en omgeving te leren kennen voordat we over zouden gaan op de koop van een woning. Jacques en ik zijn eerst twee keer samen naar Zweden afgereisd en zijn toen ook op zoek gegaan naar een school. We vonden al snel een leuke school met erg leuke leraren waarmee we meteen een klik voelden. Hier bleken we de kinderen gelukkig direct te kunnen plaatsen. Dit was niet moeilijk, als je ergens woont dan is de school verplicht om je kinderen op te nemen. Dat is anders als je een school kiest in een ander gebied, dan heb je niet de garantie dat je kinderen daar ook terecht kunnen.

Hoe heb je woonruimte gevonden in Skövde?

We hebben het huis zelf gevonden, maar we hebben wel een of twee makelaars gesproken. Ook gewoon om ons te oriënteren op wat er is, hoe de markt eruit ziet en hoe deze werkt. Destijds had het ziekenhuis een bedrijfje ingeschakeld om ons te helpen met de integratie, een soort tussenpersoon, daar hebben wij toen ook een gesprek mee gevoerd. Uiteindelijk zijn we toch voornamelijk zelf op huizenjacht gegaan, je wil toch zelf de huizen en de omringende buurt bekijken.

In de stad Skövde zijn de prijzen vergelijkbaar met Nederland (met uitzondering van de randstad). Buiten Skövde zijn de huizen vele malen goedkoper. De huizen zijn daar groot met een enorm stuk grond eromheen, maar dan moet je bijvoorbeeld een half uurtje rijden naar de stad en heb je minder faciliteiten.

Hoe bevalt het in Skövde?

Het bevalt heel goed in Skövde! Het is een middelgrote Zweedse stad en het heeft een hele grote regio functie, wat inhoudt dat een grote regio aangewezen is op Skövde. De stad heeft daardoor een hoop faciliteiten, waaronder op sportvlak sport en culturele aangelegenheden. Daarbij wordt er veel voor kinderen georganiseerd! De stad ligt aan een berg, wat onderdeel is van een groot natuurgebied met een enorm meer. Skövde heeft twee skiliften die naar een kleine piste leiden, erg leuk om ons daar in de winter met de kinderen te vermaken. Bovenop de berg heb je ook een langlaufspoor en een ijshockeyclub. Er zijn geen files in Skövde, wat ik als heel prettig ervaar. Ook de mensen hier in Zweden zijn wat rustiger, het is wat minder gejaagd dan in Nederland. Daar wen je heel snel aan.

Wat zijn de voordelen van het wonen in Zweden in vergelijking met Nederland?

Zelf ervaar ik het als voordeel dat de natuur hier prachtig is, je kunt heel makkelijk in de buurt mooie wandeltochten maken, mountainbiken, of vissen in het meer. Ik ervaar die rust als heel erg fijn.

Een ander groot voordeel is dat de balans tussen werk en privé hier beter is. Zo is het in Nederland heel normaal om hard te werken en ’s avond nog door te werken. Hier in Zweden gaan ze daar veel strikter mee om. De meeste mannen en vrouwen werken fulltime maar dat gaat allemaal op een rustiger tempo met wat meer pauzes tussendoor.

Ook als ouder zijnde is het allemaal net iets anders geregeld. Als je kinderen krijgt kan je als ouders 480 dagen ouderschapsverlof opnemen, dat is voor een groot gedeelte doorbetaald. Deze dagen kan je samen verdelen en opnemen tot het kind acht jaar is. Dus indien je naar Zweden verhuist en je hebt jonge kinderen, dan kan je daar nog steeds aanspraak op maken. De drie maanden verlof die je in Nederland hebt gehad worden er wel vanaf getrokken, maar je hebt nog steeds recht op een hoop vrije dagen. Als je kind ziek is, is het heel gebruikelijk om te bellen naar je baas en dan mag je gewoon thuis blijven bij je zieke kind. De kinderen gaan hier ook pas naar school als ze zes jaar oud zijn. Je mag je kinderen naar de opvang brengen vanaf dat zij één jaar oud zijn. De kinderen kunnen daar vijf dagen per week terecht en de opvang is echt spotgoedkoop! Op zowel de opvang als op de scholen zijn de kinderen gewend om veel naar buiten te gaan. De scholen zijn ook erg goed in Zweden, ze hebben een iets bredere oriëntatie dan in Nederland. Zo krijgen de kinderen bijvoorbeeld les in techniek en verschillende soorten handarbeid. Ook naast school zijn de kinderen lid van verschillende sportclubs, zoals voetbal, tennis en trampolinespringen.


Christine met haar kinderen op de piste bij Skövde

Hoe is de gezondheidszorg in Zweden geregeld?

De gezondheidszorg is vergelijkbaar met die van Nederland. Je hebt hier de publieke gezondheidszorg en de commerciële gezondheidszorg. Daar moet je je apart voor verzekeren, mensen doen dat vaak om sneller geholpen te worden. In de publieke gezondheidszorg zijn er wel wachtlijsten. De zorg is kwalitatief hetzelfde als dat van een privé ziekenhuis. Iedereen is ook gratis verzekerd voor de gezondheidszorg, wij hebben niet eens een polis. De gezondheidzorg is in die zin heel goed geregeld.

Als arts werk je hier in Zweden zelfstandiger dan je in Nederland gewend bent. Er is veel ruimte voor nascholing, zo mag mijn man zoals ik eerder benoemde ook twee dagen per week onderzoek doen. Er zijn meer handen aan het bed van de patiënt, maar er is ook meer administratief werk in vergelijking met Nederland. Als je moet overwerken dan wordt dat gecompenseerd.

Merk je veel van de personeelstekorten?

Je merkt wel dat er tekorten zijn, soms zijn er bepaalde specialisten niet aanwezig in het ziekenhuis en dan worden die ingehuurd. Deze extern ingehuurde specialisten komen dan een weekje in de maand om patiënten te zien. Vooral in de minder grote steden merk je dat er tekorten zijn aan specialisten en verpleegkundigen.

Kan je iets vertellen over het ziekenhuis in Skövde?

Skövde heeft een heel groot ziekenhuis. Het ziekenhuis hier in Skövde is het hoofdgebouw, daarnaast zijn er drie dependances waar mensen niet worden opgenomen maar waar wel dagopnames zijn. Ze hebben hier een vakgroep van ongeveer veertig kinderartsen, wat erg groot is als je dat vergelijkt met een Nederlands ziekenhuis. Een deel hiervan is bevoegd om eindverantwoordelijk te zijn in diensten. Mijn man wisselt dat af met collega’s en eens per week draait hij achterwacht, dan zijn er arts-assistentes of basisartsen die de dienst draaien. Soms komt het voor dat er twee artsen voorwacht hebben in het weekend door de drukte. Het is erg leuk om onderdeel te zijn van zo’n grote vakgroep!

Waaruit bestaat het team van zorgprofessionals?

Dat is heel verschillend. Ik ken een arts uit Argentinië, eentje uit Portugal, een anesthesist uit Spanje. Ze komen overal vandaan. Er zijn hier ook een aantal Nederlanders werkzaam, die zijn zelfs oververtegenwoordigd denk ik. Ook werkt er een dokter uit Syrië. Doordat het land veel vluchtelingen heeft opgenomen hebben ze daarvoor speciale opleidingstrajecten ontworpen. Zo zou een Syrische arts uiteindelijk aan de slag kunnen hier, nadat ze het traject hebben doorlopen.

Om in Zweden te mogen werken moet je de taal op een C1 niveau beheersen. Hoe hebben jullie dat aangepakt?

Toen wij verhuisden naar Zweden spraken wij nauwelijks Zweeds. Ik heb wel met de kinderen een gratis programma geïnstalleerd op de computer om alvast kennis te maken met de klanken. Jacques heeft drie maanden een intensieve cursus gehad, daardoor zat hij al gauw op een B2 niveau. Dat was toen nog voldoende. Ik heb zeven maanden een deeltijd cursus gedaan toen ik net in Zweden aankwam. Dat was erg leuk, mede omdat ik in een klas zat met allemaal andere artsen uit allerlei landen, dus zo ontmoette ik ook meteen mensen. Naast de lessen moest ik ook huiswerk maken, mede hierdoor zat ik na zeven maanden op B2 niveau. Deze lessen zijn door het ziekenhuis geregeld en gefinancierd.

De kinderen kwamen op school terecht in een apart klasje met een paar buitenlandse kinderen. Hier kregen zij in het begin veel Zweedse lessen. Geleidelijk aan gingen ze met hun eigen klas meedoen, dat begon in eerste instantie met gym en muziekles. Uiteindelijk mochten ze aan alle lessen participeren. Dat verliep allemaal heel erg goed, de kinderen spreken nu accentloos Zweeds.

Wat zijn jullie toekomstplannen?

We weten het nog niet 100 procent zeker. Misschien blijven wij voor altijd hier, maar misschien gaan we ooit terug naar Nederland. Op dit moment zijn wij erg gelukkig in Zweden en we zijn nu zo gesetteld in het Zweedse systeem, dus misschien is er wel een kans dat we hier voor altijd blijven…

“Heb jij ook interesse om te werken in Zweden? Bekijk dan onze vacatures onder kopje ‘buitenland’, of neem direct contact met mij op via sylvia@tmi-interim.nl

Sylvia Verbiest, accountmanager Zweden

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.