Ik ben sinds vorig jaar via TMI gedetacheerd als justitieel verpleegkundige in de grootste gevangenis van Nederland: Justitieel Complex Zaanstad.

Hoe ben je bij TMI terecht gekomen?

Mijn interesse lag altijd al bij de GGZ. Ik vond de gevangenis erg interessant. Toen ik de kans kreeg om via TMI een kijkje te nemen achter deze grote muren kon ik geen nee zeggen.

Wat zijn jouw werkzaamheden via TMI als justitieel verpleegkundige?

Als justitieel verpleegkundige ben ik verantwoordelijk voor de zorg van gedetineerden en het gevangenispersoneel. Je draait je eigen spreekuur, loopt visites in de cellen en op de isolatie-afdeling. Vanuit de medische dienst ben je altijd de eerste contactpersoon voor de gedetineerden. Als zij naar andere disciplines willen, dan verwijs je ze door. Als er nieuwe gedetineerden komen doe je een medische intake. Het is mijn taak om de gedetineerde op zijn of haar gemak te stellen en in te schatten wat de situatie is wat betreft psychiatrie, suïcidaliteit en somatische aspecten.

Wat vind je van het werken als justitieel verpleegkundige?

Het leuke van het werken als justitieel verpleegkundige vind ik het samenwerken met de verschillende disciplines. Naast de zorgdisciplines (huisartsen, psychologen, fysiotherapeut en casemanagers) heb je ook veel te maken met andere disciplines zoals PIW’ers (penitentiair inrichtingswerkers). Ook de variatie in het werk maakt het leuk, want je werkt met gedetineerden, die zowel psychiatrische als somatische klachten kunnen hebben. Verder werk je met een doelgroep waarbij verschillende problematieken voorkomen zoals chronische aandoeningen, Kleine dingen als een verzwikte enkel, die opgelopen is tijdens het sporten, kunnen ook voorkomen.

Zijn er specifieke aspecten die het werken als justitieel verpleegkundige bijzonder maken?

Het werk is niet altijd van tevoren te plannen. Dit is ook wat het werk zo leuk en afwisselend maakt. Het ene moment kun je rustig een spreekuur draaien en vijf minuten later ren je naar een spoedgeval op de afdeling. Het is een erg leuke en leerzame werkplek, waar je jezelf goed kunt ontwikkelen als verpleegkundige. Het is wel belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, consequent en rechtvaardig bent!

Lijkt het je ook leuk om als justitieel verpleegkundige via TMI aan de slag te gaan?

Lyn: Justitieel Verpleegkundige

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Fax ons

020 615 51 10

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Postadres

Postbus 90137
1006 BC Amsterdam

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.