”Ik ben Jacqueline en al ruim 30 jaar werkzaam als apothekersassistente, waarvan het merendeel van mijn carrière in een ziekenhuisapotheek. In die functie heb ik veel bijgeleerd en leuke projecten kunnen doen. Totdat het begon te kriebelen: ‘’is dit wat ik de rest van mijn leven wil doen?’’. Uiteindelijk heb ik toen de beslissing genomen om te gaan reizen. Ik heb ongeveer anderhalf jaar met mijn rugzak in Zuid- en Midden Amerika rondgetrokken. Door dit waanzinnig gave avontuur weet ik wat ultieme vrijheid is.

Detacheren bij TMI

Vanwege een slinkend budget ben ik weer teruggegaan naar Nederland en hier besloot ik te gaan detacheren bij TMI. Ik was op zoek naar vrijheid en afwisseling in mijn werk en hoopte mijn werk ook goed te kunnen combineren met het reizen. Bij TMI zijn er hiervoor volop kansen. Ze kijken echt naar de behoeften en wensen van een persoon. Ik heb ervaren dat er in overleg ook heel veel mogelijk is bij TMI. Mijn advies: ga vrijblijvend het gesprek aan en maak je wensen kenbaar. Je zult verrast zijn over de mogelijkheden binnen TMI.

De wens om voor TMI op de Caribbean te werken

Ik heb vanaf het begin de wens uitgesproken om voor TMI in de Caribbean te willen werken. Sneller dan verwacht kwam na een paar maanden werken in Nederland een uitdaging op mijn pad. Ik kreeg namelijk via het TMI Caribbean team een vacature toegestuurd met de vraag: ‘wil je als apothekersassistente in de ziekenhuisapotheek op Sint Maarten gaan werken? Voor mij was dit een supermooie kans. Ik had in het verleden al op Aruba gewerkt, dus dit zou weer een mooie nieuwe kennismaking met de Caribbean zijn. Fantastisch! Dit is voor mij momenteel de juist combinatie, leven en werken in een zomers klimaat met een andere cultuur.

Prettige samenwerking met TMI

Op het moment dat ik dit verhaal schrijf, ben ik inmiddels zes weken op het eiland en heb ik het reuze naar mijn zin. TMI heeft veel voor mij geregeld. Dit was voor mij heel relaxed, maar soms ook onwennig omdat ik tijdens het reizen gewend was om alles zelf te regelen. Ik heb de voorbereidingsperiode in samenwerking met TMI als heel prettig ervaren. Leuke informele contacten met ervaringsdeskundigen die begrijpen hoe het (werk)leven er op de eilanden aan toe gaat.

TMI blijft beschikbaar

Hoewel ik nu in dienst ben van de ziekenhuisapotheek van Sint Maarten, blijft TMI nog steeds beschikbaar voor vragen en knelpunten. Een prettig idee hoewel ik er geen gebruik van maak, dus dan maar alleen voor de gezelligheid appen. En een fijn idee dat er in deze coronacrisis ook vanuit TMI in Nederland informatie wordt gegeven aan alle uitgezonden medewerkers in de Caribbean. Bij TMI ben je uit het oog, maar niet uit het hart!”

Speel jij ook met het idee om te werken in het buitenland? Neem dan vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Bezoek ons

Sierplein 75
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Postadres

Postbus 90137
1006 BC Amsterdam

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.