Om de cijfers rondom aids tastbaar te maken heeft het Aidsfonds afgelopen zondag op Wereld Aids Dag, een knalroze standbeeld onthuld op het Beursplein in Amsterdam. Na de onthulling van het beeld is het Aidsdfonds een online campagne gestart waarin mensen die geliefde verloren aan aids hun persoonlijke verhalen achter elke traan vertellen.

Het standbeeld

Het standbeeld staat in een bassin, het water in de bassin representeert 32 miljoen tranen. Dit staat voor de 32 miljoen dodelijke slachtoffers die aids sinds het begin van de epidemie heeft gemaakt. Jaarlijks sterven er wereldwijd 770.000 mensen aan aids.

De creatie

Het idee voor het beeld komt van Stefan Leenderste en Carsten van Berkel. De makers van het standbeeld hebben gekozen voor een jonge vrouw, omdat aids doodsoorzaak nummer één is voor vrouwen jonger dan 50 jaar.

14 miljoen mensen met hiv geen toegang tot medicijnen

Het beeld is gecreëerd om aandacht te besteden rondom aids. Mark Vermeulen, directeur van het aidsfonds, geeft aan dat er wereldwijd tot op heden al veel is bereikt rondom de ziekte. Echter hebben er nog steeds 14 miljoen mensen met hiv geen toegang tot de levensreddende medicijnen die ze nodig hebben. Het aidsfonds wil deze schokkende cijfers door middel van deze campagne in Nederland onder de aandacht brengen.

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Fax ons

020 615 51 10

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Postadres

Postbus 90137
1006 BC Amsterdam

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.