Claudia werkt sinds 2017 bij TMI op basis van detachering. Door het werken op basis van detachering kan zij op verschillende werkplekken ervaring opdoen en blijven de werkzaamheden op die manier steeds uitdagend. Claudia beantwoordt graag jouw vragen over hoe het is om te werken als dialyseverpleegkundige via TMI!

‘’Ik was 19 jaar toen mijn carrière in de zorg startte. Op dat moment was ik net klaar met mijn opleiding tot algemeen verpleegkundige. Inmiddels ben ik 52 jaar en heb ik heel wat ervaring op kunnen doen binnen verschillende disciplines. Voordat mijn carrière in het ziekenhuis begon heb ik de wijkaantekening gehaald en heb ik als wijkverpleegster gewerkt. Uiteindelijk paste het werk als wijkverpleegkundige niet meer bij mij dus ben ik wat anders gaan zoeken.

Mijn loopbaan als verpleegkundige

In totaal heb ik 22 jaar in Haarlem gewerkt in het ziekenhuis. Daar heb ik eigenlijk een beetje gezworven over alle afdelingen. Op een gegeven moment was ik werkzaam op de orthopedie afdeling en werkte ik samen met een dialyseverpleegkundige. Zij vertelde mij hoe leuk de opleiding tot dialyseverpleegkundige was. Ik had toen nog geen kinderen, daardoor was het makkelijker om vijftien maanden weer naar school te gaan. Ik vond de opleiding dan ook erg interessant, je gaat net weer even iets dieper in op de patiënten. Hierna was ik dus officieel dialyseverpleegkundige en heb ik nog 18 jaar in het Spaarne Gasthuis gewerkt.

Tijd voor verandering

Toen dacht ik, het is tijd voor verandering. Ik vond het specialisme van dialyseverpleegkundige wel nog steeds heel erg leuk maar na 18 jaar op dezelfde plek was het tijd voor iets nieuws. Toen zei een vriendin van mij, het is tijd voor iets anders. Vervolgens zijn wij samen naar een regioborrel van TMI gegaan. Ik was in de eerste instantie nog een beetje terughoudend, omdat ik veel baanzekerheid wilde. Achteraf gezien slaat deze gedachte nergens op. Wanneer je gedetacheerd wordt heb je nog steeds een baas, alleen is je baas in dit geval TMI. Er wordt dus maandelijks een vast salaris op je bankrekening gestort, een contract en dus baanzekerheid. Uiteindelijk zijn wij naar de borrel gegaan en hadden we eigenlijk allebei dezelfde avond al besloten om onze baan op te zeggen. Het voelde goed en het was een leuke club mensen.

Ik had het detacheren veel eerder moeten doen

Toen ik begon met detacheren via TMI waren mijn kinderen al iets ouder, waardoor ik ook flexibeler was in mijn werktijden en diensten. Nu denk ik, ik had het detacheren veel eerder moet doen. Overal waar ik werk is het leuk. Ik ga ergens aan de slag en neem mijn specialisme mee. Ik ben niet een TMI’er die iedere dag ergens anders werkt, maar meer iemand die op langere opdrachten wil werken.

Als gedetacheerde ben je dan ook echt onderdeel van het team op de plek waar je werkt. Alleen veel dingen maken je minder uit. Als iets niet gaat zoals je wil kun je jouw tips en deskundigheid meegeven maar meer niet. Als ze er vervolgens niets mee doen, dan pak je dit bij een volgende detacheringsplek weer op. Dit soort dingen kun je dus over het algemeen makkelijker loslaten.

Teamgevoel binnen TMI

Daarnaast voel ik mij ook echt wel een TMI’er. Ik heb ook wel regelmatig collega’s die benieuwd zijn naar het werken bij TMI. Wat ik dan vanuit veel mensen hoor is dat ze denken dat je elke dag ergens anders moet werken. Echter zit je soms wel één jaar of twee jaar op een opdracht. Je moet soms even twee weken wennen, maar dan ben je ook wel gewend. Ik heb ook wel contact met andere dialyseverpleegkundigen bij TMI en dan vraag ik wanneer zij de scholingen volgen en dan gaan wij er gezellig samen naartoe. Het grootste voordeel van detacheren vind ik dan ook onder andere het teamgevoel. Ik voel echt een teamgevoel binnen TMI, omdat TMI regelmatig activiteiten zoals scholingen en uitjes organiseert die het teamgevoel versterken.

Werkplekken dichtbij huis

Op dit moment heb ik nog geen nadelen ervaren van het detacheren. Dat komt misschien ook omdat de plekken waar ik heb gewerkt op twintig minuten rijden zijn vanaf mijn huis. Ik denk dat het een nadeel kan zijn dat je op een plek ver van huis aan het werk bent. Al kan ik mij niet voorstellen dat dit gebeurt, mijn ervaring is dat accountmanagers erg hun best doen om zo snel mogelijk een werkplek dichterbij voor je te zoeken.

Toe aan een nieuwe uitdaging? Grijp deze dan aan!

Tegen de mensen die nog twijfelen om via TMI op basis van detachering te werken zou ik willen zeggen: als je toe bent aan een nieuwe uitdaging, moet je die gewoon aangrijpen. De uitdaging kun je namelijk net zo lang maken als je zelf wilt. Je kunt op werkplekken komen waar je helemaal op je plek zit en daar twee á drie jaar blijven. Echter kun je ook iedere drie maanden ergens anders aan de slag gaan. Een andere mogelijkheid is om bij verschillende organisaties een kijkje te nemen en uiteindelijk de leukste plek kiezen om vast aan de slag te gaan.

Als ik nu naar mijzelf kijk, zou ik niet weten waarom ik zo lang heb gewacht om de stap te nemen om op basis van detachering te gaan werken. Het is voor mij toen echt het gevoel geweest dat ik mijn toenmalige vaste baan niet kwijt wilde. Detacheren is heel leuk, want je kijkt in andermans winkeltje en jij neemt jouw ervaring mee. Vervolgens hebben zij ook weer interessante invalshoeken en dat neem jij ook weer mee in je rugzak. Zo merk je dat je ook enthousiast over jouw specialisme blijft en heel fris overal tegemoet treedt.’’

 

Claudia Kroon

Ambassadeur dialyseverpleegkundigen

E-mail: claudia.kroon@tmi.nl

Telefoonnummer: 06-18527287

Solliciteer direct

Kom in contact met TMI om alle mogelijkheden te bespreken.

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.