Ervaringsverhaal

Operatieassistent Anoeschka over zzp’en

Auteur:
cynthia buckert portretfoto
Cynthia Buckert

In 2012 koos Anoeschka van Amstel (49) ervoor om haar kantoorbaan op te zeggen en de werken en leren opleiding te volgen tot OK-assistent, vanwege haar grote interesse in de medische wereld. Sinds 2015 is ze bevoegd operatieassistent en in maart 2019 koos ze ervoor om te gaan zzp’en. Hoe is het werken als zzp’er via TMI? Dit legt Anoeschka uit in dit interview.

Waarom koos je ervoor om te gaan zzp’en?

“Voordat ik aan de slag ging als zzp’er, werkte ik eerst een jaar als gedetacheerde. Ik kon al snel goed functioneren in verschillende werkomgevingen en ik vond het leuk om elke keer met andere collega’s te werken. Ook zie je diverse operaties en manieren van werken, omdat je bij verschillende ziekenhuizen wordt ingezet. Toch ben je met detachering nog steeds in loondienst en ga je mee in het rooster van de afdeling. Op dat moment had ik zoiets van: dit kan ik zelf ook regelen wanneer ik ga zzp’en! Maar wel via een bemiddelingsbureau die mij kan helpen aan opdrachten.”

anoeschka van amstel OK assistent
Werken als zzp'er in de zorg via TMI?

Wat was de keuze voor TMI?

“Met diverse detacheringsbureaus ben ik in gesprek gegaan die ook zzp’ers bemiddelen. Hieruit kwam TMI als beste naar voren. TMI heeft de juist kennis, ervaring en een enorm netwerk aan zorginstanties. Daarnaast heeft TMI een groot aanbod aan vacatures, wat voor mij ook een reden was om voor hen te kiezen. Ook is de begeleiding erg fijn en heb ik altijd een contactpersoon waar ik op kan terugvallen. Ondanks dat je eigen baas bent, heb je nog wel een houvast hierdoor.” Naast het vinden van opdrachten moet je als zzp’er ook veel administratief werk doen, zoals het factureren van je uren. Bij TMI ontnemen we dit bij alle zzp’ers. “TMI maakt de factuur voor mij op en verstuurt deze vervolgens naar mij en de klant. Deze moet ik alleen accorderen en dan is het klaar”, legt Anoeschka uit.

Starten als zzp’er in de zorg

Denk jij erover na om binnenkort als zzp’er in de zorg te gaan beginnen of ben je net gestart? Maar je weet niet waar je moet beginnen?

Meld je aan voor de zzp-startersavond

Waarom heb je gekozen voor een bemiddelingsbureau?

“Bij TMI mag je altijd je wensen en voorkeuren doorgeven voor een opdracht. Als beginnend zzp’er was ik erg blij dat mijn accountmanager bij TMI al direct een opdracht voor mij had in mijn nabije omgeving. Op het moment als ik een nieuwe opdracht wil, dan neem ik eerst contact op met TMI. Vervolgens gaan zij kijken of er bij een ander ziekenhuis of kliniek een vacature open staat voor OK-assistent. Daarom vind ik het fijn om opdrachten te regelen via een bureau, omdat ik zelf geen ziekenhuizen hiervoor hoef te benaderen. Ziekenhuizen kennen je vaak niet persoonlijk, maar ze hebben wel ervaring met detacheringsbureaus. Ze weten bijvoorbeeld dat zorgprofessionals bij TMI altijd van tevoren goed worden gescreend en hun papieren op orde hebben. In mijn ogen heb je hierdoor een grotere kans om aangenomen te worden dan wanneer je het allemaal zelf regelt.”

Wat voor diensten werk je?

Bij TMI kun je ervoor kiezen om als zzp’er opdrachten te werken voor een langere periode op één locatie of je plant zelf je eigen losse diensten in via de online omgeving van TMI. Hierin beheer je dus je eigen agenda. Anoeschka combineert beide mogelijkheden: “Ik heb ervoor gekozen om een langere periode op één opdracht te zitten, waar ik inmiddels al tweeënhalfjaar werk. En deze opdracht combineer ik met losse diensten in verschillende ziekenhuizen. Deze afwisseling met losse diensten zorgt ervoor dat je kritisch blijft en niet op de automatische piloot werkt. Door één keer per week in een ander ziekenhuis te werken, word je telkens opnieuw uitgedaagd binnen het vak met steeds weer nieuwe collega’s en een andere OK.”

Benieuwd naar vacatures voor zzp’ers?

Bekijk de vacatures

Heb je een vraag aan een van onze medewerkers?

Bel ons dan op 020 – 510 6754

Of stuur ons een bericht via: