Bijscholing Wondzorg

Wondzorg kent geen eigen specialisme, maar is echter wel zeer specialistische zorg. In Nederland is er sprake van een vergrijzing en de zorg voor ouderen vraagt specifieke kennis en aandacht. Veel voorkomende problemen bij deze doelgroep zijn chronische en gecompliceerde wonden. Tijdens de scholing wondzorg gaat de trainer dieper in op verschillende wondsoorten en de wondgenezing bij ouderen.

Leerdoelen:

  1. Kennis van de drie fases van wondgenezing
  2. Toepassen van vochtige wondbehandeling
  3. Beïnvloedende factoren
  4. Wondanamnese en registratie
  5. Vochtige wondbehandeling
  6. Producten en hoe gebruik je ze op een goede manier
  7. De praktische toepassing van negatieve druktherapie

Bekijk locaties & data

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

€58,82
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Ik heb interesse in deze bijscholing

Kosten deelname medewerkers TMI

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
€50,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Schrijf je in via Mijn TMI

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Omschrijving

Tijdens de cursus wondzorg bestuderen we de vochtige wondbehandeling, die tegenwoordig standaard gebruikt wordt bij complexe wondbehandeling. Hoe kun je deze wondbehandeling toepassen en waarom moet dat? Daarnaast worden de verbandtechnieken besproken en uitgelegd welke verbandmiddelen bij welke wond het meeste effect heeft.

Verder wordt er tijdens de cursus wondverzorging de negatieve druktherapie toegepast. Negatieve druktherapie is een niet-invasief, uniek en dynamisch systeem dat de wondgenezing bevordert bij moeilijk te genezen wonden. Dit zijn bijvoorbeeld grote of chronische wonden, zoals een open been, een open buikwond na een operatie, een huidtransplantatie, een doorligwond of wonden ten gevolge van een ongeluk.

Kortom, tijdens de scholing wondzorg worden de drie fases van wondgenezing besproken, factoren die invloed hebben op wondgenezing, wondanamnese en registratie, diverse wondsoorten, de vochtige wondbehandeling, de negatieve druktherapie, verbandmiddelen en verbandtechnieken.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

Deze bijscholing is niet geaccrediteerd.

Momenteel zijn er geen scholingsdata gepland. Neem voor meer informatie contact op met de TMI Academy.

Veelgestelde vragen

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via het online portal ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Hoe wordt er rekening gehouden met corona tijdens de bijscholingen?

Bij TMI volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM rondom het coronavirus. Daarom worden de meeste bijscholingen momenteel online gehouden. Enkel wanneer het niet mogelijk is om een bijscholing online te geven vindt het op locatie plaats, zoals de Basic Life Support (BLS). Op de locatie hanteren we coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het gebruik van mondkapjes is verplicht, er geldt een maximaal aantal deelnemers en na ieder bezoeker wordt de locatie en de materialen schoongemaakt.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Wanneer een bijscholing op een fysieke locatie wordt gegeven, vindt dit plaats op één van onze scholingslocaties in Amsterdam. Veel bijscholingen worden door de coronamaatregelen echter online gegeven. Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie in Amsterdam.

Interesse?

Neem contact op!

Sabina Fajic

Medewerker TMI Academy

scholing@tmi.nl