Bijscholing Veiligheidsmanagement

4 Accreditatiepunten

In de jaren ‘70 en ‘80 werd er nauwelijks een incident gemeld, omdat het toen niet gebruikelijk was. De cultuur was toen gesloten en veiligheid was in die tijd nauwelijks een onderwerp. Er waren weinig fouten in de zorg, dus dat betekende dat alles in orde was. Tegenwoordig ben je een held als je een incident meldt. Tijdens de scholing Veiligheidsmanagement voor zorgprofessionals leer je het proces en de betekenis van Veilig Incident Melden (VIM).

Leerdoelen:

  1. Het proces van het melden van een incident;
  2. Borging van het verbeterstelsel;
  3. Veiligheid en traumaopvang;
  4. Het gebruik van het veiligheidsmanagementsysteem (VMS).

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

€111,76
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Ik heb interesse in deze bijscholing

Kosten deelname medewerkers TMI

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
€95,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Schrijf je in via Mijn TMI

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Omschrijving

Gedurende de training bespreekt trainer Cees van Zitteren de ontwikkelingen van de afgelopen veertig jaar met daarbij zijn persoonlijke ervaringen. Vervolgens wordt het proces van “Het melden van een incident” besproken tot de borging van verbeterstelsel. Daarbij wordt de veiligheid en traumaopvang in meegenomen. Hoe is de traumaopvang precies geregeld? Ook komt de betekenis en het gebruik van het veiligheidsmanagementsysteem (VMS) aanbod.

In het tweede deel van de training maak en bespreek je gezamenlijk een casus over een VIM melding. Verder komt ook de Just Culture terug. Met Just Culture beoordeel je mensen niet op basis van de uitkomst, maar op basis van hun gedrag voorafgaand aan die uitkomst.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

4 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Momenteel zijn er geen scholingsdata gepland. Neem voor meer informatie contact op met de TMI Academy.

Geplande data

Momenteel zijn er geen data beschikbaar

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via het online portal ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Wanneer een bijscholing op een fysieke locatie wordt gegeven, vindt dit plaats op één van onze scholingslocaties in Amsterdam. Veel bijscholingen worden door de coronamaatregelen echter online gegeven. Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie in Amsterdam.

Hoe wordt er rekening gehouden met corona tijdens de bijscholingen?

Bij TMI volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM rondom het coronavirus. Daarom worden de meeste bijscholingen momenteel online gehouden. Enkel wanneer het niet mogelijk is om een bijscholing online te geven vindt het op locatie plaats, zoals de BLS en AED bijscholing. Op de locatie hanteren we coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het gebruik van mondkapjes is verplicht, er geldt een maximaal aantal deelnemers en na ieder bezoeker wordt de locatie en de materialen schoongemaakt.

Interesse?

Neem contact op!

Lindy Boon

Medewerker TMI Academy

scholing@tmi.nl