Bijscholing Stress op de (zorg)werkvloer

4 Accreditatiepunten

Door de coronapandemie ervaren werknemers in de zorg meer stress dan voorheen. Maar wat is stress precies, waarom hebben we stress en hoe kunnen we ermee omgaan? Deze bijscholing Stress op de (zorg)werkvloer geeft inzicht in stress en handvatten hoe je ermee om kunt gaan. Schrijf je snel in!

Leerdoelen:

  1. Inzicht in de fysiologie en psychologie van stress;
  2. Inzicht in de factoren die van invloed zijn op stress;
  3. De juiste handvatten om stress te reduceren.

Bekijk locaties & data

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

€111,76
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Ik heb interesse in deze bijscholing

Kosten deelname medewerkers TMI

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
€95,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Schrijf je in via Mijn TMI

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Omschrijving

Stress is een lichamelijke reactie op een bedreigende situatie. Deze “bedreigende situaties” zijn tegenwoordig heel anders dan vroeger. De kans dat we een gevaarlijk dier tegen het lijf lopen is erg klein. In deze bijscholing wordt uitgelegd wat stress met je lichaam doet en wat de voordelen hiervan kunnen zijn. Ook wordt toegelicht hoe stress je negatief kan beïnvloeden.

De stress die door een persoon ervaren wordt is een combinatie van factoren. Factoren op het werk, factoren thuis, vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken. Tijdens de bijscholing wordt er dieper ingegaan op deze verschillende oorzaken. Als deelnemer krijg je, door het invullen van een aantal vragenlijsten, inzicht in een aantal persoonlijkheidskenmerken die van invloed zijn op hoe stress wordt ervaren.

Verder wordt aan de hand van verschillende cognitieve gedragstherapieën (The Work, Rationeel-emotieve gedragstherapie (RET), G-schema, Covey) uitgelegd en geleerd hoe stress verminderd kan worden. Na het theoretische gedeelte van de cursus zal aan de hand van persoonlijke of aangedragen gebeurtenissen geoefend worden met de verschillende cognitieve gedragstherapieën.

Nog niet uitgeleerd? Neem dan ook eens een kijkje bij onze bijscholing Cultuurverschillen in de zorg of de bijscholing Omgaan met agressie.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

4 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Docent

Thijs Koekkoek Docent bijscholing Stress op de (zorg)werkvloer, BLS en ABCDE
Geplande data

woensdag 21 september 2022

08:30 uur - 13:00 uur
Gyroscoopweg 86, Amsterdam

Veelgestelde vragen

Voor wie zijn bijscholingen vanuit TMI Academy ontwikkeld?

De bijscholingen zijn bedoeld voor zorgprofessionals die hun vakkennis up-to-date willen houden. Het maakt niet uit of je vast in dienst bent, zzp’er bent of een 0-urencontract hebt, iedereen is welkom! Ook wanneer je niet in dienst bent bij TMI. Per dienstverband zijn er wel verschillende kosten aan verbonden om deel te nemen aan de bijscholing. Wanneer je vast in dienst bent bij TMI zijn de meeste bijscholingen gratis.

Er is een breed aanbod in bijscholingen voor diverse functies: algemeen verpleegkundigen, gespecialiseerd verpleegkundigen, verzorgenden, ambulancepersoneel en paramedici. Daarnaast worden er algemene bijscholingen georganiseerd voor alle zorgprofessionals.

Welke kosten zijn verbonden aan de bijscholingen?

De meeste bijscholingen zijn gratis voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI. Voor zzp’ers en 0-uren contractanten geldt een ander bedrag. Dit staat aangegeven per bijscholing op de website. Wanneer je als 0-uren contractant drie maanden achtereen diensten hebt gedraaid van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Als zzp’er zijn er altijd kosten verbonden aan de bijscholingen.

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via het online portal ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Wanneer een bijscholing op een fysieke locatie wordt gegeven, vindt dit plaats op één van onze scholingslocaties in Amsterdam. Veel bijscholingen worden door de coronamaatregelen echter online gegeven. Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie in Amsterdam.

Interesse?

Neem contact op!

Lindy Boon

Medewerker TMI Academy

scholing@tmi.nl