Bijscholing Stress op de (zorg)werkvloer

4 Accreditatiepunten

Door de coronapandemie ervaren werknemers in de zorg meer stress dan voorheen. Maar wat is stress precies, waarom hebben we stress en hoe kunnen we ermee omgaan? Deze bijscholing Stress op de (zorg)werkvloer geeft inzicht in stress en handvatten hoe je ermee om kunt gaan. Schrijf je snel in!

Leerdoelen:

  1. Inzicht in de fysiologie en psychologie van stress;
  2. Inzicht in de factoren die van invloed zijn op stress;
  3. De juiste handvatten om stress te reduceren.

Bekijk locaties & data

Omschrijving

Stress is een lichamelijke reactie op een bedreigende situatie. Deze “bedreigende situaties” zijn tegenwoordig heel anders dan vroeger. De kans dat we een gevaarlijk dier tegen het lijf lopen is erg klein. In deze bijscholing wordt uitgelegd wat stress met je lichaam doet en wat de voordelen hiervan kunnen zijn. Ook wordt toegelicht hoe stress je negatief kan beïnvloeden.

De stress die door een persoon ervaren wordt is een combinatie van factoren. Factoren op het werk, factoren thuis, vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken. Tijdens de bijscholing wordt er dieper ingegaan op deze verschillende oorzaken. Als deelnemer krijg je, door het invullen van een aantal vragenlijsten, inzicht in een aantal persoonlijkheidskenmerken die van invloed zijn op hoe stress wordt ervaren.

Verder wordt aan de hand van verschillende cognitieve gedragstherapieën (The Work, Rationeel-emotieve gedragstherapie (RET), G-schema, Covey) uitgelegd en geleerd hoe stress verminderd kan worden. Na het theoretische gedeelte van de cursus zal aan de hand van persoonlijke of aangedragen gebeurtenissen geoefend worden met de verschillende cognitieve gedragstherapieën.

Nog niet uitgeleerd? Neem dan ook eens een kijkje bij onze bijscholing Cultuurverschillen in de zorg of de bijscholing Omgaan met agressie.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

4 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Docent

Thijs Koekkoek Docent bijscholing Stress op de (zorg)werkvloer, Basic Life Support (BLS) en ABCDE Methode

Kosten deelname

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€95,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€95,-
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Informatie aanvragen

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Geplande data

vrijdag 21 april 2023

08:30 uur - 13:00 uur
Processorstraat 12 Amsterdam

donderdag 2 november 2023

08:30 uur - 13:00 uur
Processorstraat 12 Amsterdam

Veelgestelde vragen

Voor wie zijn bijscholingen vanuit TMI Academy ontwikkeld?

De bijscholingen zijn bedoeld voor zorgprofessionals die hun vakkennis up-to-date willen houden. Het maakt niet uit of je vast in dienst bent, zzp’er bent of een 0-urencontract hebt, iedereen is welkom! Ook wanneer je niet in dienst bent bij TMI. Per dienstverband zijn er wel verschillende kosten aan verbonden om deel te nemen aan de bijscholing. Wanneer je vast in dienst bent bij TMI zijn de meeste bijscholingen gratis.

Er is een breed aanbod in bijscholingen voor diverse functies: algemeen verpleegkundigen, gespecialiseerd verpleegkundigen, verzorgenden, ambulancepersoneel en paramedici. Daarnaast worden er algemene bijscholingen georganiseerd voor alle zorgprofessionals.

Welke kosten zijn verbonden aan de bijscholingen?

De meeste bijscholingen zijn gratis voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI. Voor zzp’ers en 0-uren contractanten geldt een ander bedrag. Dit staat aangegeven per bijscholing op de website. Wanneer je als 0-uren contractant drie maanden achtereen diensten hebt gedraaid van 24 uur per week, is de bijscholing gratis. Als zzp’er zijn er altijd kosten verbonden aan de bijscholingen.

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via onze online omgeving: ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie. Als de training op locatie wordt gegeven, staat het adres vermeld.

Interesse?

Neem contact op!

Lindy Boon

Organisator Trainingen

trainingopmaat@tmi.nl