Bijscholing Omgaan met dementie

4 Accreditatiepunten

We worden in Nederland steeds ouder, vrouwen worden zelfs nog iets ouder dan mannen. Tegelijkertijd komt dementie vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Hierdoor wordt het aantal mensen met dementie dus steeds vaker gediagnostiseerd in onze maatschappij.

Als verpleegkundige kun jij ook met cliënten en patiënten met dementie in aanraking komen. Hoe jij daarmee omgaat heeft grote invloed op de sfeer en emoties van jouw patiënten / cliënten en hun naasten. Tijdens deze cursus leer je je beter in te leven in het effect van dementie op de cliënt en daardoor weet je vervolgens beter met hen te communiceren.

Leerdoelen:

  1. De symptomen, vormen en gedragingen die gepaard gaan samen met dementie kunnen herkennen;
  2. De theorie en verschillende vormen van dementie leren kennen;
  3. Het verbeteren van de communicatie met een dementerende patiënt en hun naasten.

Bekijk locaties & data

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

€76,47
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Ik heb interesse in deze bijscholing

Kosten deelname medewerkers TMI

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
€65,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Schrijf je in via Mijn TMI

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Omschrijving

Tijdens deze cursus leer je de symptomen en verschillende vormen van dementie te herkennen en hoe je het beste met dementerenden om kunt gaan. Er zullen verschillende scenario’s worden nagespeeld om zo te kunnen oefenen met de communicatie naar de naasten en cliënten zelf.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

4 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.

Docent

Jeannette Viveen Docent bijscholingen Omgaan met agressie, Omgaan met dementie en Palliatief Terminale Zorg
Geplande data

dinsdag 12 april 2022

dinsdag 25 oktober 2022

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via het online portal ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Hoe wordt er rekening gehouden met corona tijdens de bijscholingen?

Bij TMI volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM rondom het coronavirus. Daarom worden de meeste bijscholingen momenteel online gehouden. Enkel wanneer het niet mogelijk is om een bijscholing online te geven vindt het op locatie plaats, zoals de BLS en AED bijscholing. Op de locatie hanteren we coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het gebruik van mondkapjes is verplicht, er geldt een maximaal aantal deelnemers en na ieder bezoeker wordt de locatie en de materialen schoongemaakt.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Wanneer een bijscholing op een fysieke locatie wordt gegeven, vindt dit plaats op één van onze scholingslocaties in Amsterdam. Veel bijscholingen worden door de coronamaatregelen echter online gegeven. Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie in Amsterdam.

Interesse?

Neem contact op!

Priscilla Vrolijk

Medewerker TMI Academy

scholing@tmi.nl