Bijscholing Medisch Rekenen Verzorgende IG

3 Accreditatiepunten

Goed medisch rekenen wordt door veel verzorgende IG als lastig ervaren. Toch is het maken van medische berekeningen onlosmakelijk verbonden met het werk van een verzorgende. Eén rekenfout kan immers leiden tot een medische misser. Goed medisch rekenen levert een belangrijke bijdrage aan de patiëntveiligheid. Wij helpen jou met het oefenen door het organiseren van de bijscholing Medisch rekenen voor VIG.

Leerdoelen:

  1. Je kent de basisbegrippen van het medische rekenen en de internationale eenheden binnen medische berekeningen;
  2. Je kunt berekeningen maken met betrekking tot medicatie;
  3. Je kunt berekeningen uitleggen die noodzakelijk zijn voor het invullen van een vochtbalans;
  4. Je kunt berekeningen maken ten aanzien van het gebruik van de zuurstofcilinder en sondevoeding.

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

€64,71
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Ik heb interesse in deze bijscholing

Kosten deelname medewerkers TMI

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
€55,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Schrijf je in via Mijn TMI

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Omschrijving

In deze training kun je als verzorgende IG oefenen met medisch rekenen. Je gaat aan de slag met de basisbegrippen van het medisch rekenen (bijvoorbeeld mg/ml en procenten). Verder oefen je de internationale eenheden die binnen het medisch rekenen worden aangehouden. Je leert hoe je berekeningen moet maken met betrekking tot medicatie, de hoeveelheid toe te dienen tabletten en dranken bij een patiënt.

In de scholing leer je verder de druppelsnelheden voor sondevoeding te berekenen en in te stellen. Ook het maken van berekeningen ten aanzien van het gebruik van de zuurstofcilinder en het toedienen van zuurstof wordt besproken. Verder oefen je met het uitleggen van berekeningen die noodzakelijk zijn voor het invullen van een vochtbalans. De ochtend wordt afgesloten met een toets om jouw kennis te testen.

Functies die kunnen meedoen

Ben jij (gespecialiseerd) verpleegkundige? Volg dan onze bijscholing Medisch rekenen voor verpleegkundigen.

Accreditatie

Deze bijscholing is niet geaccrediteerd.

Geplande data

Momenteel zijn er geen data beschikbaar

Veelgestelde vragen

Hoe wordt er rekening gehouden met corona tijdens de bijscholingen?

Bij TMI volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM rondom het coronavirus. Daarom worden de meeste bijscholingen momenteel online gehouden. Enkel wanneer het niet mogelijk is om een bijscholing online te geven vindt het op locatie plaats, zoals de BLS en AED bijscholing. Op de locatie hanteren we coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het gebruik van mondkapjes is verplicht, er geldt een maximaal aantal deelnemers en na ieder bezoeker wordt de locatie en de materialen schoongemaakt.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Wanneer een bijscholing op een fysieke locatie wordt gegeven, vindt dit plaats op één van onze scholingslocaties in Amsterdam. Veel bijscholingen worden door de coronamaatregelen echter online gegeven. Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie in Amsterdam.

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via het online portal ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Interesse?

Neem contact op!

Priscilla Vrolijk

Medewerker TMI Academy

scholing@tmi.nl