Bijscholing Medisch Rekenen Verpleegkundigen

4 Accreditatiepunten

Goed verpleegkundig rekenen wordt door veel verpleegkundigen als lastig ervaren. Om die reden organiseert TMI Academy regelmatig scholingsochtenden gericht op het oefenen met medisch rekenen. Ben jij benieuwd naar de inhoud van deze training? Lees dan verder.

Leerdoelen:

Na het volgen van deze bijscholing, kun jij berekeningen maken zodat je:

  1. Medicatieopdrachten correct en veilig kunt klaarmaken;
  2. De juiste dosering zuurstof kunt toedienen;
  3. De vochtbalans kunt bijhouden;
  4. Correct parenteralia kunt klaarmaken en toedienen;
  5. De juiste dosering infusievloeistoffen kunt toedienen;
  6. Bloed correct en veilig kunt toedienen.

Benodigde voorkennis

Basiskennis omtrent medisch rekenen.

Omschrijving

Wat is medisch rekenen? Het medisch rekenen is het maken van verpleegkundige berekeningen op de werkvloer. Bijvoorbeeld het medisch rekenen met een infuus of het medisch berekenen van zuurstof toediening. Het maken van medische berekeningen is onlosmakelijk verbonden met het werk van een verpleegkundige. Als verpleegkundige is het belangrijk dat jij over deze vaardigheden beschikt, gezien één rekenfout immers kan lijden tot een medische misser. Goed medisch rekenen levert een belangrijke bijdrage aan de patiëntveiligheid. In toenemende mate worden verpleegkundigen op het medisch rekenen getoetst op de werkvloer.

Tijdens deze bijscholing wordt er een medisch rekenen uitleg gegeven en vervolgens geoefend met het medisch rekenen. Gedurende de training leer je onder andere medisch te rekenen met procenten en breuken. Ook leer je medisch rekenen als het gaat om het injecteren van patiënten, het toedienen van zuurstof, medicatie en een infuus. De scholing vindt plaats in groepsverband. Bij inschrijving is het mogelijk om aan te geven waar je moeite mee hebt, zodat dit gedurende de training op individueel niveau doorgenomen kan worden. Om jouw kennis te testen zal de ochtend worden afgesloten met een verpleegkundige rekentoets.

Via ons online LeerManagementSysteem LearnLinq is het ook mogelijk medisch rekenen te volgen. Heb jij echter wat meer medisch rekenen uitleg en verdieping nodig? Dan raden wij je aan je in te schrijven voor deze bijscholing.

Functies die kunnen meedoen

Ben jij verzorgende IG en wil jij ook oefenen met het medisch rekenen? Bekijk dan onze bijscholing Medisch rekenen voor verzorgende IG.

Accreditatie

3 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Docent

Astrid van Randwijk Docent bijscholingen Verzorgende IG Theorie, Medisch Rekenen en Klinisch Redeneren

Kosten deelname

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€81,20
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€81,20
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Informatie aanvragen

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Geplande data

Momenteel zijn er geen data beschikbaar

Veelgestelde vragen

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie. Als de training op locatie wordt gegeven, staat het adres vermeld.

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via onze online omgeving: ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Waar kan ik mijn ideeën en tips over bijscholingen indienen?

Wij staat altijd open voor nieuwe ideeën! Heb jij een suggestie? Dan kun je die het beste mailen naar scholing@tmi.nl. Zij nemen contact met je op en beoordelen of het idee daadwerkelijk kan worden geïmplementeerd.

Interesse?

Neem contact op!

Sabina Fajic

Medewerker TMI Academy

scholing@tmi.nl