Bijscholing Medisch Rekenen Verpleegkundigen

3 Accreditatiepunten

Goed verpleegkundig rekenen wordt door veel verpleegkundigen als lastig ervaren. Om die reden organiseert TMI Academy regelmatig scholingsochtenden gericht op het oefenen met medisch rekenen. Ben jij benieuwd naar de inhoud van deze training? Lees dan verder.

Leerdoelen:

  1. Het oefenen met medisch rekenen in de zorg;
  2. Het verbeteren van jouw medische rekenvaardigheid als verpleegkundige;
  3. Het testen van jouw kennis na afloop door middel van een toets.

Bekijk locaties & data

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

€64,71
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Ik heb interesse in deze bijscholing

Kosten deelname medewerkers TMI

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
€55,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Schrijf je in via Mijn TMI

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Omschrijving

Wat is medisch rekenen? Het medisch rekenen is het maken van verpleegkundige berekeningen op de werkvloer. Bijvoorbeeld het medisch rekenen met een infuus of het medisch berekenen van zuurstof toediening. Het maken van medische berekeningen is onlosmakelijk verbonden met het werk van een verpleegkundige. Als verpleegkundige is het belangrijk dat jij over deze vaardigheden beschikt, gezien één rekenfout immers kan lijden tot een medische misser. Goed medisch rekenen levert een belangrijke bijdrage aan de patiëntveiligheid. In toenemende mate worden verpleegkundigen op het medisch rekenen getoetst op de werkvloer.

Tijdens deze bijscholing wordt er een medisch rekenen uitleg gegeven en vervolgens geoefend met het medisch rekenen. Gedurende de training leer je onder andere medisch te rekenen met procenten en breuken. Ook leer je medisch rekenen als het gaat om het injecteren van patiënten, het toedienen van zuurstof, medicatie en een infuus. De scholing vindt plaats in groepsverband. Bij inschrijving is het mogelijk om aan te geven waar je moeite mee hebt, zodat dit gedurende de training op individueel niveau doorgenomen kan worden. Om jouw kennis te testen zal de ochtend worden afgesloten met een verpleegkundige rekentoets.

Via ons online LeerManagementSysteem LearnLinq is het ook mogelijk medisch rekenen te volgen. Heb jij echter wat meer medisch rekenen uitleg en verdieping nodig? Dan raden wij je aan je in te schrijven voor deze bijscholing.

Functies die kunnen meedoen

Ben jij verzorgende IG en wil jij ook oefenen met het medisch rekenen? Bekijk dan onze bijscholing Medisch rekenen voor verzorgende IG.

Accreditatie

3 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Geplande data

woensdag 26 januari 2022

08:30 uur - 12:30 uur
Online

Veelgestelde vragen

Hoe wordt er rekening gehouden met corona tijdens de bijscholingen?

Bij TMI volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM rondom het coronavirus. Daarom worden de meeste bijscholingen momenteel online gehouden. Enkel wanneer het niet mogelijk is om een bijscholing online te geven vindt het op locatie plaats, zoals de BLS en AED bijscholing. Op de locatie hanteren we coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het gebruik van mondkapjes is verplicht, er geldt een maximaal aantal deelnemers en na ieder bezoeker wordt de locatie en de materialen schoongemaakt.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Wanneer een bijscholing op een fysieke locatie wordt gegeven, vindt dit plaats op één van onze scholingslocaties in Amsterdam. Veel bijscholingen worden door de coronamaatregelen echter online gegeven. Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie in Amsterdam.

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via het online portal ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Interesse?

Neem contact op!

Sabina Fajic

Medewerker TMI Academy

scholing@tmi.nl