Bijscholing Klinische les – diagnosefout: een introductie

3 Accreditatiepunten

Speciaal voor ambulanceverpleegkundigen organiseren we bij TMI Academy een bijscholing over het voorkomen en handelen van diagnosefouten. De scholing duurt drie uur en wordt gegeven op de locatie van TMI Academy. Deze training is een introductie, wij bieden ook de bijscholing Klinisch les – diagnosefout: een calamiteit, wat nu? Dit is het vervolg op deze scholing.

Leerdoelen:

  1. Wat kan je doen om een diagnostische fout te voorkomen?
  2. Wat zijn de mogelijke consequenties van een diagnosefout voor een hulpverlener?
  3. Het belang van goede dossiervoering;
  4. De rol van TMI bij een diagnosefout.

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

€111,76
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Ik heb interesse in deze bijscholing

Kosten deelname medewerkers TMI

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
€95,-
Voor zzp-ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Schrijf je in via Mijn TMI

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers.

Omschrijving

Binnen het thema patiëntveiligheid is een diagnosefout een belangrijk en onderschat probleem. Tijdens deze training houden we ons daarom bezig met deze diagnostic errors.

Allereerst richten we ons op het voorkomen van een diagnosefout. Dit doen we door inzicht te vergaren en brengen we klinisch redeneren hierbij extra onder de aandacht.

Vervolgens bespreken we de consequenties van een diagnosefout. Hierin komen de calamiteiten naar voren en hebben we het over het aansprakelijkheidstraject met eventueel een second victim. Bij het aansprakelijkheidstraject komt de rol van TMI hierin ook ter sprake. Daarnaast bespreken we het belang van een goede dossiervorming.

Na afronding van de scholing ontvang je een certificaat en weet je alle tips & tricks met betrekking tot diagnostic errors.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

3 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Momenteel zijn er geen scholingsdata gepland. Neem voor meer informatie contact op met de TMI Academy.

Geplande data

Momenteel zijn er geen data beschikbaar

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via het online portal ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Wanneer een bijscholing op een fysieke locatie wordt gegeven, vindt dit plaats op één van onze scholingslocaties in Amsterdam. Veel bijscholingen worden door de coronamaatregelen echter online gegeven. Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie in Amsterdam.

Hoe wordt er rekening gehouden met corona tijdens de bijscholingen?

Bij TMI volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM rondom het coronavirus. Daarom worden de meeste bijscholingen momenteel online gehouden. Enkel wanneer het niet mogelijk is om een bijscholing online te geven vindt het op locatie plaats, zoals de BLS en AED bijscholing. Op de locatie hanteren we coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het gebruik van mondkapjes is verplicht, er geldt een maximaal aantal deelnemers en na ieder bezoeker wordt de locatie en de materialen schoongemaakt.

Interesse?

Neem contact op!

Jacqueline Heck

Manager Commerciële Binnendienst & Learning/Development TMI Academy

binnendienst@tmi.nl