Bijscholing Klinische les – diagnosefout: een introductie

3 Accreditatiepunten

Speciaal voor ambulanceverpleegkundigen organiseren we bij TMI Academy een bijscholing over het voorkomen en handelen van diagnosefouten. De scholing duurt drie uur en wordt gegeven op de locatie van TMI Academy. Deze training is een introductie, wij bieden ook de bijscholing Klinisch les – diagnosefout: een calamiteit, wat nu? Dit is het vervolg op deze scholing.

Leerdoelen:

  1. Wat kan je doen om een diagnostische fout te voorkomen?
  2. Wat zijn de mogelijke consequenties van een diagnosefout voor een hulpverlener?
  3. Het belang van goede dossiervoering;
  4. De rol van TMI bij een diagnosefout.

Kosten deelname

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€95,-
Voor zzp-ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€111,76
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Informatie aanvragen

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers.

Omschrijving

Binnen het thema patiëntveiligheid is een diagnosefout een belangrijk en onderschat probleem. Tijdens deze training houden we ons daarom bezig met deze diagnostic errors.

Allereerst richten we ons op het voorkomen van een diagnosefout. Dit doen we door inzicht te vergaren en brengen we klinisch redeneren hierbij extra onder de aandacht.

Vervolgens bespreken we de consequenties van een diagnosefout. Hierin komen de calamiteiten naar voren en hebben we het over het aansprakelijkheidstraject met eventueel een second victim. Bij het aansprakelijkheidstraject komt de rol van TMI hierin ook ter sprake. Daarnaast bespreken we het belang van een goede dossiervorming.

Na afronding van de scholing ontvang je een certificaat en weet je alle tips & tricks met betrekking tot diagnostic errors.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

3 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Geplande data

Momenteel zijn er geen data beschikbaar

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via onze online omgeving: ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie. Als de training op locatie wordt gegeven, staat het adres vermeld.

Ik ben TMI’er, wanneer worden mijn scholingsuren uitbetaald?

Wanneer je in dienst bent bij TMI worden scholingsuren geboekt als leegloopuren. Dit kun je terugzien op je salarisstrook. Bijvoorbeeld wanneer je in maart een bijscholing hebt gevolgd, kun je deze uren terugzien op je salarisstrook van april. De uren worden opgeteld bij je gewerkte uren.

Interesse?

Neem contact op!

Jacqueline Heck

Projectmanager Development & Learning

scholing@tmi.nl