Bijscholing Klinische les – diagnosefout: een calamiteit, wat nu?

3 Accreditatiepunten

Een diagnosefout binnen het thema patiëntveiligheid is een belangrijk en tegelijkertijd een onderschat probleem. Daarom organiseert TMI speciaal voor ambulanceverpleegkundigen deze verdiepende klinische les. Deze training is een vervolg op de bijscholing Klinische les – diagnosefout: een introductie.

Leerdoelen:

  1. Je weet hoe een diagnostische fout ontstaat en hoe het te voorkomen;
  2. Kent de consequenties van een diagnostische fout;
  3. Kennis van een goed dossiervoering;
  4. Inzicht in de rol van TMI binnen een aansprakelijkheidstraject.

Bekijk locaties & data

Kosten deelname

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€95,-
Voor zzp-ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€111,76
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Informatie aanvragen

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers.

Omschrijving

Binnen het thema patiëntveiligheid is een diagnosefout een belangrijk en onderschat probleem. Tijdens deze training houden we ons daarom bezig met deze diagnostic errors.

Allereerst richten we ons op het voorkomen van een diagnosefout door inzicht te vergaren en klinisch redeneren extra onder de aandacht te brengen. Vervolgens bespreken we de consequenties van een diagnosefout voor een hulpverlener. Hierin komen de calamiteiten naar voren en hebben we het over het aansprakelijkheidstraject met eventueel een second victim. Bij het aansprakelijkheidstraject komt de rol van TMI hierin ook ter sprake. Daarnaast bespreken we het belang van een goede dossiervorming.

Na afronding van de scholing ontvang je een certificaat en weet je alle tips & tricks met betrekking tot diagnostic errors.

Docenten

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

3 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Geplande data

dinsdag 1 november 2022

18:00 uur - 21:00 uur
Gyroscoopweg 86-2, Amsterdam

Veelgestelde vragen

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Welke kosten zijn verbonden aan de bijscholingen?

De meeste bijscholingen zijn gratis voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI. Voor zzp’ers en 0-uren contractanten geldt een ander bedrag. Dit staat aangegeven per bijscholing op de website. Wanneer je als 0-uren contractant drie maanden achtereen diensten hebt gedraaid van 24 uur per week, is de bijscholing gratis. Als zzp’er zijn er altijd kosten verbonden aan de bijscholingen.

Wat zijn voor mij verplichte bijscholingen?

Dit is per functie verschillend. Wanneer je hier meer informatie over wilt, neem dan contact met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Op de website van TMI wordt wel aangegeven hoeveel accreditatiepunten je met een specifieke bijscholing behaald.

Waar kan ik als TMI’er mijn scholingsuren terugzien?

Wanneer je bij TMI in dienst bent wordt er op je loonstrook de gemaakte uren voor scholing maandelijks genoteerd als leegloopuren. Kloppen de genoteerde uren niet? Neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Interesse?

Neem contact op!

Jacqueline Heck

Projectmanager Development & Learning

scholing@tmi.nl