Hormonen in balans

Hormonen zijn stofjes die belangrijke lichamelijke processen aan- en uitzetten en reguleren.

Ze kunnen je fantastisch laten voelen maar als ze uit balans zijn kunnen ze het je moeilijk maken!

Denk aan klachten als vermoeidheid, slecht slapen, overgangsklachten, bijnieruitputting, vaak zin hebben in zoet/zout voedsel, aankomen, schildklierproblemen en libidovermindering.

Leerdoelen:

  • Hormoonstelsel;
  • Begrijpen welke hormonen de belangrijkste rol spelen;
  • Inzicht krijgen in klachten die door hormonale disbalans veroorzaakt kunnen worden;
  • De invloed van diverse interne en externe stressfactoren begrijpen;
  • Leren hoe je de hormoonbalans kunt herstellen.

Bekijk locaties & data

Omschrijving

In deze training ‘Training hormonen in balans’ zullen we ons richten op het hormoonstelsel, welke hormonen een rol spelen, welke klachten kunnen ontstaan bij een hormonale disbalans, de invloed van stressfactoren (zowel intern als extern) en hoe je weer in balans kunt komen.

Het hormoonstelsel is een belangrijk regelsysteem in ons lichaam dat ervoor zorgt dat verschillende lichaamsprocessen goed op elkaar zijn afgestemd. Hormonen worden geproduceerd in verschillende klieren, zoals de schildklier, de bijnieren en de eierstokken. Elk hormoon heeft een specifieke functie en werkt samen met andere hormonen om ons lichaam in balans te houden.

Bij een hormonale disbalans kan er een verstoring optreden in dit evenwicht, wat kan leiden tot verschillende klachten zoals vermoeidheid, stemmingswisselingen, gewichtstoename en een verminderd libido. Het is dus belangrijk om te weten welke hormonen een rol spelen en hoe je de balans weer kunt herstellen.

Stressfactoren kunnen een grote invloed hebben op ons hormoonstelsel en kunnen bijdragen aan een hormonale disbalans. Zowel interne stressfactoren, zoals emotionele stress en slaapgebrek, als externe stressfactoren, zoals een ongezond dieet en blootstelling aan gifstoffen, kunnen een negatieve invloed hebben op ons hormoonstelsel. Het is dus belangrijk om te weten hoe je stress kunt verminderen en je lichaam kunt ondersteunen om weer in balans te komen.

In deze training leer je hoe je weer in balans kunt komen door middel van voeding, beweging en stressmanagement. Je leert welke voedingsmiddelen de hormoonbalans bevorderen en welke je beter kunt vermijden. We zullen je ook laten zien welke vormen van beweging het beste zijn voor hormoonbalans en hoe je stress kunt verminderen door middel van ontspanningstechnieken en andere stressmanagementtechnieken.

Dus, als je meer wilt weten over hormonen en hoe je weer in balans kunt komen, dan is deze training iets voor jou!

Functies die kunnen meedoen

Alle functies kunnen deelnemen aan deze bijscholing.

Docent

Jacqueline Heck

Accreditatie

Nvt

 

Kosten deelname

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€75,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€75,-
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Informatie aanvragen

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, is de bijscholing gratis. 

Geplande data

donderdag 7 december 2023

09:00 uur - 12:00 uur
Processorstraat 12, Amsterdam

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via onze online omgeving: ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Wat zijn voor mij verplichte bijscholingen?

Dit is per functie verschillend. Wanneer je hier meer informatie over wilt, neem dan contact met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Op de website van TMI wordt wel aangegeven hoeveel accreditatiepunten je met een specifieke bijscholing behaald.

Waar kan ik mijn ideeën en tips over bijscholingen indienen?

Wij staat altijd open voor nieuwe ideeën! Heb jij een suggestie? Dan kun je die het beste mailen naar scholing@tmi.nl. Zij nemen contact met je op en beoordelen of het idee daadwerkelijk kan worden geïmplementeerd.

Voor wie zijn bijscholingen vanuit TMI Academy ontwikkeld?

De bijscholingen zijn bedoeld voor zorgprofessionals die hun vakkennis up-to-date willen houden. Het maakt niet uit of je vast in dienst bent, zzp’er bent of een 0-urencontract hebt, iedereen is welkom! Ook wanneer je niet in dienst bent bij TMI. Per dienstverband zijn er wel verschillende kosten aan verbonden om deel te nemen aan de bijscholing. Wanneer je vast in dienst bent bij TMI zijn de meeste bijscholingen gratis.

Er is een breed aanbod in bijscholingen voor diverse functies: algemeen verpleegkundigen, gespecialiseerd verpleegkundigen, verzorgenden, ambulancepersoneel en paramedici. Daarnaast worden er algemene bijscholingen georganiseerd voor alle zorgprofessionals.

Interesse?

Neem contact op!

Priscilla Vrolijk

Medewerker TMI Academy

scholing@tmi.nl