Bijscholing Wond- en Stomazorg – Verzorgende IG

Tijdens de cursus wond- en stomazorg voor Verzorgende IG gaan we eerst in op de theorie van de wond- en stomazorg. Na de theorie is er ruimte om te gaan oefenen. De docent zal zorgen dat het een interactieve bijscholing is, zodat je aan het einde met voldoende kennis naar huis kunt gaan.

Leerdoelen:

  1. Algemene kennis van de anatomie van de huid en het spijsverteringsstelsel. Ook weet je aan het einde van deze bijscholing alles over de verschillende functies van het spijsverteringsstelsel
  2. Weten wat wondgenezing inhoudt en je kent de verschillende wondbehandelingen
  3. Kennis van wondinfecties en de preventie hiervan
  4. Kennis van de verschillende verbandtechnieken
  5. Kennis van stomamateriaal en weten hoe je dit moet verwisselen
  6. Kennis van complicaties bij een stoma
  7. Het observeren, rapporteren en evalueren van wond- en stomazorg

Bekijk locaties & data

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

€70,53
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Ik heb interesse in deze bijscholing

Kosten deelname medewerkers TMI

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
€59,95
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Schrijf je in via Mijn TMI

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Omschrijving

Wondzorg

De volgende vijf thema’s van wondzorg komen aan bod:

Er zal na de theorie geoefend worden met wondzorg. Zo worden verschillende verbanden besproken en kun je ook de structuur even voelen. Tussendoor worden er door de docent vragen gesteld. Daarnaast zal er in tweetallen geoefend worden door middel van de voorbeelden van het wondmateriaal waar een keuze uit gemaakt kan worden. Uiteraard kun je al jouw vragen stellen aan de docent.

Stomazorg

De volgende zes thema’s van stomazorg komen aan bod:

Er zal na de theorie geoefend worden met de verzorging. De verschillende materialen worden getoond. In tweetallen zal worden geoefend om stoma’s te verwisselen. Tussendoor worden vragen gesteld door de docent. Je kunt de docent ook al jouw vragen stellen, zodat aan het einde van de bijscholing alles duidelijk is voor jou.

Functies die kunnen meedoen

Ben jij algemeen verpleegkundige ? Meld je dan aan voor deze bijscholing Wond- en Stomazorg.

Accreditatie

Deze bijscholing is niet geaccrediteerd.

Geplande data

donderdag 3 februari 2022

09:00 uur - 12:00 uur
Processorstraat 12 Amsterdam

dinsdag 13 september 2022

09:00 uur - 12:00 uur
Processorstraat 12 Amsterdam

Veelgestelde vragen

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via het online portal ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Hoe wordt er rekening gehouden met corona tijdens de bijscholingen?

Bij TMI volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM rondom het coronavirus. Daarom worden de meeste bijscholingen momenteel online gehouden. Enkel wanneer het niet mogelijk is om een bijscholing online te geven vindt het op locatie plaats, zoals de BLS en AED bijscholing. Op de locatie hanteren we coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het gebruik van mondkapjes is verplicht, er geldt een maximaal aantal deelnemers en na ieder bezoeker wordt de locatie en de materialen schoongemaakt.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Wanneer een bijscholing op een fysieke locatie wordt gegeven, vindt dit plaats op één van onze scholingslocaties in Amsterdam. Veel bijscholingen worden door de coronamaatregelen echter online gegeven. Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie in Amsterdam.

Interesse?

Neem contact op!

Lindy Boon

Medewerker TMI Academy

scholing@tmi.nl