Bijscholing Wond- en Stomazorg – Verzorgende IG

Tijdens de cursus wond- en stomazorg leer je alles over hoe je bij een patiënt de wond- en stomazorg aanbrengt. Je signaleert complicaties en je weet hoe je daarbij moet handelen. Het is belangrijk dat je complicaties tijdig kunt signaleren en dat je weet hoe je deze kunt voorkomen, maar ook hoe je moet handelen.

Leerdoelen:

  1. Algemene kennis van de anatomie van de huid en het spijsverteringsstelsel. Ook weet je aan het einde van deze bijscholing alles over de verschillende functies van het spijsverteringsstelsel;
  2. Weten wat wondgenezing inhoudt en je kent de verschillende wondbehandelingen;
  3. Kennis van wondinfecties en de preventie hiervan;
  4. Kennis van de verschillende verbandtechnieken;
  5. Kennis van stomamateriaal en weten hoe je dit moet verwisselen;
  6. Kennis van complicaties bij een stoma;
  7. Het observeren, rapporteren en evalueren van wond- en stomazorg.

Omschrijving

Wondzorg

De volgende vijf thema’s van wondzorg komen aan bod:

Er zal na de theorie geoefend worden met wondzorg. Zo worden verschillende verbanden besproken en kun je ook de structuur even voelen. Tussendoor worden er door de docent vragen gesteld. Daarnaast zal er in tweetallen geoefend worden door middel van de voorbeelden van het wondmateriaal waar een keuze uit gemaakt kan worden. Uiteraard kun je al jouw vragen stellen aan de docent.

Stomazorg

De volgende zes thema’s van stomazorg komen aan bod:

Er zal na de theorie geoefend worden met de verzorging. De verschillende materialen worden getoond. In tweetallen zal worden geoefend om stoma’s te verwisselen. Tussendoor worden vragen gesteld door de docent. Je kunt de docent ook al jouw vragen stellen, zodat aan het einde van de cursus alles duidelijk is voor jou.

Functies die kunnen meedoen

Ben jij algemeen verpleegkundige ? Meld je dan aan voor deze bijscholing Wond- en Stomazorg.

Accreditatie

Deze bijscholing is niet geaccrediteerd.

Kosten deelname

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€79,95
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€79,95
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Informatie aanvragen

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Geplande data

Momenteel zijn er geen data beschikbaar

Veelgestelde vragen

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via onze online omgeving: ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie. Als de training op locatie wordt gegeven, staat het adres vermeld.

Voor wie zijn bijscholingen vanuit TMI Academy ontwikkeld?

De bijscholingen zijn bedoeld voor zorgprofessionals die hun vakkennis up-to-date willen houden. Het maakt niet uit of je vast in dienst bent, zzp’er bent of een 0-urencontract hebt, iedereen is welkom! Ook wanneer je niet in dienst bent bij TMI. Per dienstverband zijn er wel verschillende kosten aan verbonden om deel te nemen aan de bijscholing. Wanneer je vast in dienst bent bij TMI zijn de meeste bijscholingen gratis.

Er is een breed aanbod in bijscholingen voor diverse functies: algemeen verpleegkundigen, gespecialiseerd verpleegkundigen, verzorgenden, ambulancepersoneel en paramedici. Daarnaast worden er algemene bijscholingen georganiseerd voor alle zorgprofessionals.

Interesse?

Neem contact op!

Lindy Boon

Organisator Trainingen

trainingopmaat@tmi.nl