Bijscholing longaandoeningen

4 Accreditatiepunten

Ben jij de algemeen verpleegkundige die binnen jouw beroepsuitoefening in staat moet zijn zorg te verlenen aan patiënten met respiratoire aandoeningen ofwel longaandoeningen? Volg dan de bijscholing Longaandoeningen bij de TMI Academy.

Leerdoelen:

  1. Kennis van de anatomie en fysiologie van de longen;
  2. Ondersteunen bij het inpassen van de chronische ziekte(n) in het dagelijks leven;
  3. Kennis van verschillende ziektebeelden en diens behandelmogelijkheden;
  4. Vaardig met inhalatie.

Bekijk locaties & data

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

€76,47
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Ik heb interesse in deze bijscholing

Kosten deelname medewerkers TMI

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
€50,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Schrijf je in via Mijn TMI

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Omschrijving

De bijscholing voor respiratoire aandoeningen is een halve dagdeel en wordt momenteel online gegeven via Zoom. Tijdens de training staat de patiënt centraal. Docent en verpleegkundige Gerard Kuper zal de anatomie en fysiologie van de longen bespreken. Daarnaast wordt de diagnostiek uitgelegd. Ook komen diverse ziektebeelden aan het licht en worden diens behandelmogelijkheden besproken.

Verder wordt er over maligne aandoeningen en de gevolgen van chemotherapie of immunotherapie verteld en krijg je een instructie over inhaleren. Als laatst wordt ook het stoppen met roken besproken met betrekking tot respiratoire aandoeningen. Gedurende de scholing staat zelfmanagement bij de patiënt centraal.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

4 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Geplande data

donderdag 10 februari 2022

09:00 uur - 13:00 uur
Online

woensdag 5 oktober 2022

09:00 uur - 13:00 uur
Online

Veelgestelde vragen

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via het online portal ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Hoe wordt er rekening gehouden met corona tijdens de bijscholingen?

Bij TMI volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM rondom het coronavirus. Daarom worden de meeste bijscholingen momenteel online gehouden. Enkel wanneer het niet mogelijk is om een bijscholing online te geven vindt het op locatie plaats, zoals de BLS en AED bijscholing. Op de locatie hanteren we coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het gebruik van mondkapjes is verplicht, er geldt een maximaal aantal deelnemers en na ieder bezoeker wordt de locatie en de materialen schoongemaakt.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Wanneer een bijscholing op een fysieke locatie wordt gegeven, vindt dit plaats op één van onze scholingslocaties in Amsterdam. Veel bijscholingen worden door de coronamaatregelen echter online gegeven. Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie in Amsterdam.

Interesse?

Neem contact op!

Jacqueline Heck

Manager Commerciële Binnendienst & Learning/Development TMI Academy

binnendienst@tmi.nl