Bijscholing Handelen bij kindermishandeling

4 Accreditatiepunten

Wat is kindermishandeling, hoe herken je het en welke signalen kunnen kinderen uitzenden? Tijdens deze cursus gaan we dieper in op de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit is een stappenplan voor zorgprofessionals om goed te reageren bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling

Leerdoelen:

  1. Het leren herkennen van verschillende signalen en vormen van kindermishandeling;
  2. Het doornemen van de vernieuwde meldcode met de bijbehorende stappenplan bij vermoedens.

Bekijk locaties & data

Omschrijving

Docente Brenda van Komen neemt de nieuwe meldcode voor kindermishandeling tijdens deze bijscholing onder de loep. Welke stappen moet je ondernemen bij vermoedens en wat betekent deze nieuwe meldcode voor jou als zorgprofessional? Dit behandelen we door middel van de casuïstiek. Daarnaast behandelen we het herkennen van de verschillende vormen van kindermishandeling en welke signalen er zijn. Verder komen de gevolgen van kindermishandeling aanbod, verschillende risicofactoren worden besproken en hebben we het ten slotte over LECK, oftewel het Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

4 punten

Docent

Brenda van Komen Docent bijscholing “Handelen bij kindermishandeling” en Basic Life Support (BLS)

Kosten deelname

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€95,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€95,-
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Informatie aanvragen

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Geplande data

dinsdag 12 september 2023

09:00 uur - 13:00 uur
Processorstraat 12, Amsterdam

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via onze online omgeving: ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie. Als de training op locatie wordt gegeven, staat het adres vermeld.

Hoe wordt er rekening gehouden met corona tijdens de bijscholingen?

Bij TMI volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM rondom het coronavirus. Daarom worden de meeste bijscholingen momenteel online gehouden. Enkel wanneer het niet mogelijk is om een bijscholing online te geven vindt het op locatie plaats, zoals de BLS en AED bijscholing. Op de locatie hanteren we coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het gebruik van mondkapjes is verplicht, er geldt een maximaal aantal deelnemers en na ieder bezoeker wordt de locatie en de materialen schoongemaakt.

Interesse?

Neem contact op!

Lindy Boon

Organisator Trainingen

trainingopmaat@tmi.nl