Hormonen en leefstijl

Bij hormonale disbalans kunnen de meest uiteenlopende klachten ontstaan, van vermoeidheid tot aan een laag libido. In deze bijscholing kom je er als zorgprofessional achter wat de oorzaken en symptomen zijn van hormonale disbalans, bij wie het voorkomt en hoe je hormonen weer in balans brengt. Kortom je krijgt inzicht in hoe het hormoonstelsel werkt!

Leerdoelen:

  1. Wat zijn hormonen, wat is hormonale disbalans en hoe herken je het?
  2. Hoe breng je hormonen in balans;
  3. Hoe zorg je ervoor dat patiënten goed in hun vel zitten;
  4. Leren hoe je de oorzaken aanpakt en de klachten wegblijven.

Bekijk locaties & data

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

€58,82
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Ik heb interesse in deze bijscholing

Kosten deelname medewerkers TMI

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
€50,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Schrijf je in via Mijn TMI

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Omschrijving

De bijscholing wordt gegeven door hormooncoach en trainer Jacqueline Heck middels de hormoonfactor methode. De Hormoonfactor is ontwikkeld door ir. Ralph Moorman, specialist op het gebied van voeding en hormonen.

Bij hormonale disbalans is er een tekort van het ene hormoon ten opzichte van het andere hormoon. Als ze eenmaal ontregeld zijn, kunnen de meest uiteenlopende klachten ontstaan. Denk aan klachten als vermoeidheid, slecht slapen, overgangsklachten, bijnieruitputting, vaak zin hebben in zoet of juist zout voedsel, aankomen, schildklierproblemen en libidovermindering. Als verpleegkundige of als zorgverlener op de ambulance krijg jij ook te maken met deze klachten bij patiënten.

Hormonale disbalans kan verschillende oorzaken hebben. Het kan onder andere veroorzaakt worden door je levensfase, zoals de pubertijd of de menopauze. Maar ook voeding speelt een belangrijke rol, denk aan voedselallergieën of spijsverteringsproblemen. Daarnaast kan een ongezonde leefstijl hormoonverstoringen veroorzaken. Ten slotte zijn ziektes zoals diabetes of schildklieraandoeningen die je hormonen in de war kunnen brengen.

In deze bijscholing leggen we uit hoe een gezonde leefstijl hormonen weer in balans kan brengen. De oplossing bestaat uit een combinatie van voeding, beweging en stressreductie.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

Deze bijscholing is niet geaccrediteerd.

Geplande data

donderdag 17 maart 2022

13:00 uur - 15:30 uur
Processorstraat 12, Amsterdam

Veelgestelde vragen

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via het online portal ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Hoe wordt er rekening gehouden met corona tijdens de bijscholingen?

Bij TMI volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM rondom het coronavirus. Daarom worden de meeste bijscholingen momenteel online gehouden. Enkel wanneer het niet mogelijk is om een bijscholing online te geven vindt het op locatie plaats, zoals de BLS en AED bijscholing. Op de locatie hanteren we coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het gebruik van mondkapjes is verplicht, er geldt een maximaal aantal deelnemers en na ieder bezoeker wordt de locatie en de materialen schoongemaakt.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Wanneer een bijscholing op een fysieke locatie wordt gegeven, vindt dit plaats op één van onze scholingslocaties in Amsterdam. Veel bijscholingen worden door de coronamaatregelen echter online gegeven. Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie in Amsterdam.

Interesse?

Neem contact op!

Lindy Boon

Medewerker TMI Academy

scholing@tmi.nl