Bijscholing Gipsen

Het gipsen van patiënten op de Spoedeisende Hulp (SEH) is een essentieel onderdeel van het vak SEH verpleegkundige, daarom is het belangrijk om op regelmatige basis een bijscholing hiervoor te volgen.

Leerdoelen:

  1. Aanleggen van meest voorkomende spalken op de SEH;
  2. Welke instructies geef ik mee aan de patiënt met een immobilisatie;
  3. Nieuwe inzichten in fractuurbehandeling (Virtual Fracture Care).

Omschrijving

De cursus start met handige theorie over gipstechnieken, zoals polstering, soorten immobilisaties, immobilisatieproducten, aandachtspunten en complicaties. Vervolgens oefen je zelf de verschillende gipstechnieken van de onderarmspalk, vinger of scaphoid spalk, onderbeenspalk en Virtual Fracture Care. Is er nog tijd over? Dan wordt er nog gekeken naar kinesiotaping, sling technieken en hoofdverband.

Docent

Huub van Lieshout, productspecialist, SEH verpleegkundige en gipsverbandmeester.

Functies die kunnen meedoen

SEH verpleegkundigen

Accreditatie

Deze bijscholing is niet geaccrediteerd.

Kosten deelname

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€95,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€95,-
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Informatie aanvragen

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Geplande data

Momenteel zijn er geen data beschikbaar

Veelgestelde vragen

Voor wie zijn bijscholingen vanuit TMI Academy ontwikkeld?

De bijscholingen zijn bedoeld voor zorgprofessionals die hun vakkennis up-to-date willen houden. Het maakt niet uit of je vast in dienst bent, zzp’er bent of een 0-urencontract hebt, iedereen is welkom! Ook wanneer je niet in dienst bent bij TMI. Per dienstverband zijn er wel verschillende kosten aan verbonden om deel te nemen aan de bijscholing. Wanneer je vast in dienst bent bij TMI zijn de meeste bijscholingen gratis.

Er is een breed aanbod in bijscholingen voor diverse functies: algemeen verpleegkundigen, gespecialiseerd verpleegkundigen, verzorgenden, ambulancepersoneel en paramedici. Daarnaast worden er algemene bijscholingen georganiseerd voor alle zorgprofessionals.

Welke kosten zijn verbonden aan de bijscholingen?

De meeste bijscholingen zijn gratis voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI. Voor zzp’ers en 0-uren contractanten geldt een ander bedrag. Dit staat aangegeven per bijscholing op de website. Wanneer je als 0-uren contractant drie maanden achtereen diensten hebt gedraaid van 24 uur per week, is de bijscholing gratis. Als zzp’er zijn er altijd kosten verbonden aan de bijscholingen.

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via onze online omgeving: ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie. Als de training op locatie wordt gegeven, staat het adres vermeld.

Interesse?

Neem contact op!

Lindy Boon

Organisator Trainingen

trainingopmaat@tmi.nl