Bijscholing Diabetes

Verzorg jij als verpleegkundige patiënten met diabetes en wil je meer weten over de complicaties, behandelmethodes en bloedglucosecontroles? Volg dan de ochtendsessie Diabetes georganiseerd door docente en diabetesverpleegkundige Elise Bouwman. De cursus bestaat uit een theoretisch gedeelte en vervolgens ga je zelf praktisch aan de slag.

Leerdoelen:

  1. Je leert wat diabetes is en welke complicaties kunnen ontstaan;
  2. Kennis van de behandelmethodes;
  3. Weten wat hypo en hyper inhoudt;
  4. Leren aflezen van glucosemeters en uitslagen;
  5. Insuline kunnen inspuiten met insulinepennen en veilige naalden.

Kosten deelname

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€85,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€100,-
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Informatie aanvragen

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Omschrijving

Naar schatting hebben 1,2 miljoen Nederlanders diabetes. Verpleegkundigen komen regelmatig in contact met patiënten die kampen met diabetes. De cursus start met een theoretisch gedeelte van 45 minuten waarin wordt uitgelegd wat diabetes is, vervolgens worden mogelijke complicaties genoemd en welke behandelmethodes er zijn. Tijdens het tweede gedeelte ga je zelf ruim twee uur praktisch aan de slag.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

Deze bijscholing is niet geaccrediteerd.

Geplande data

Momenteel zijn er geen data beschikbaar

Veelgestelde vragen

Voor wie zijn bijscholingen vanuit TMI Academy ontwikkeld?

De bijscholingen zijn bedoeld voor zorgprofessionals die hun vakkennis up-to-date willen houden. Het maakt niet uit of je vast in dienst bent, zzp’er bent of een 0-urencontract hebt, iedereen is welkom! Ook wanneer je niet in dienst bent bij TMI. Per dienstverband zijn er wel verschillende kosten aan verbonden om deel te nemen aan de bijscholing. Wanneer je vast in dienst bent bij TMI zijn de meeste bijscholingen gratis.

Er is een breed aanbod in bijscholingen voor diverse functies: algemeen verpleegkundigen, gespecialiseerd verpleegkundigen, verzorgenden, ambulancepersoneel en paramedici. Daarnaast worden er algemene bijscholingen georganiseerd voor alle zorgprofessionals.

Welke kosten zijn verbonden aan de bijscholingen?

De meeste bijscholingen zijn gratis voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI. Voor zzp’ers en 0-uren contractanten geldt een ander bedrag. Dit staat aangegeven per bijscholing op de website. Wanneer je als 0-uren contractant drie maanden achtereen diensten hebt gedraaid van 24 uur per week, is de bijscholing gratis. Als zzp’er zijn er altijd kosten verbonden aan de bijscholingen.

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via onze online omgeving: ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie. Als de training op locatie wordt gegeven, staat het adres vermeld.

Interesse?

Neem contact op!

Lindy Boon

Medewerker TMI Academy

scholing@tmi.nl